درمان خانگی لرزش دست در طب سنتی | معرفی ۹ روش
لرزش دست یک بیماری است که در اقشار مختلف جامعه شایع شده است. این بیماری باعث میشود که دستها بدون اراده و به صورت ناگهانی لرزان شوند. مدت زمان این لرزش متفاوت است و ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه ادامه داشته باشد. این بیماری در طول روز چند بار اتفاق میافتد. علت لرزش دست برای هر فرد متفاوت است و ممکن است به خاطر ضربه، عفونت، کمبود اکسیژن یا بیماریهای خاص باشد. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب یا پزشک طب سنتی مراجعه کنید.
درمانهای دارویی لرزش دست را در چه زمانی باید انجام داد؟
درمان و کنترل لرزش دست، استفاده از داروها به خاطر عوارض و تداخلی که با بدن ایجاد میکنند، گزینه مناسبی نیست. پزشکان پیشنهاد میکنند که از درمانهای خانگی با توجه به وزش و تغذیه مناسب استفاده کنید. در طب سنتی نیز راهکارهای مؤثری برای لرزش دست وجود دارد که مهمترین آنها را در ادامه توضیح دادهایم.
درمان خانگی لرزش دست و پیشنهاد های طب سنتی برای بهبود لرزش دست
لرزش دست یک بیماری است که در طب سنتی راهحلهای مختلفی برای کنترل و درمان آن وجود دارد. برخی از مهمترین راهحلهای خانگی که میتوانید از آنها استفاده کنید، عبارتاند از:
۱. محدود کردن مصرف کافئین برای کنترل لرزش دست:
کافئین بر روی بدن تأثیرات مختلفی دارد و یکی از آنها ایجاد لرزش دست است. بنابراین، با کاهش مصرف کافئین میتوانید لرزش دست خود را کاهش دهید.
۲. مدیریت استرس و لرزش دست در طب سنتی:
استرس یکی از عوامل اصلی لرزش دست در طب سنتی است. انسانها در جوامع امروزی با موقعیتهای استرسآور زیادی مواجه هستند و باید با آنها کنار بیایند. شما میتوانید با کنترل استرس خود و فرار از محیطهای استرسزا، لرزش دست خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید. روشهایی مانند مدیتیشن، یوگا و… برای مدیریت استرس مفید هستند.
۳. مصرف چای بابونه برای کنترل لرزش دست:
بابونه یک گیاه مفید است که برای لرزش دست در طب سنتی پیشنهاد میشود. این چای میتواند به سیستمهای عصبی آرام بخشیده و رعشه دست را کاهش دهد. شما میتوانید هر روز از این چای استفاده کنید.
4. تمرینات فیزیوتراپی دست برای کنترل لرزش دست:
یکی از راههای مؤثر برای کاهش لرزش دست با استفاده از روشهای خانگی، انجام تمرینات فیزیوتراپی دست است. این تمرینات باعث میشوند که عضلات دست شما قویتر و پایدارتر شوند. شما باید هر روز و به صورت مداوم این تمرینات را انجام دهید تا لرزش دستانتان به طور قابل ملاحظهای کم شود.
۵. توپ استرس برای کنترل لرزش دست:
یکی از روشهای ساده و مفید برای کنترل لرزش دست، استفاده از توپ استرس است. شما باید توپ استرس را در دست خود بگیرید و با فشار دادن آن، عضلات دست خود را تحریک کنید. شما باید هر بار ۵ ثانیه این کار را انجام دهید و بعد از آن ۱۰ ثانیه استراحت کنید. این تمرین را در طول روز چند بار تکرار کنید تا لرزش دست شما کاهش یابد.
۶. اسطوخودوس برای کنترل لرزش دست در طب سنتی:
اسطوخودوس یک گیاه دارویی است که برای کنترل لرزش دست و پا در طب سنتی مورد تأکید قرار گرفته است. اسطوخودوس میتواند به سیستم عصبی شما آرامش بخشیده و لرزش دست را کم کند. شما میتوانید از اسطوخودوس به روشهای مختلفی استفاده کنید. مثلاً میتوانید اسانس اسطوخودوس را بخرید و آن را به آب حمام خود اضافه کنید یا بر روی پوست خود بمالید. همچنین میتوانید عصاره اسطوخودوس را بر روی بالش خود بپاشید تا شبها خواب آرامی داشته باشید. یا میتوانید از اسطوخودوس به عنوان یک دمنوش مصرف کنید.
۷. مکملهای ویتامین B برای کنترل لرزش دست:
مکملهای ویتامین B برای مواردی که لرزش دست شما با روشهای خانگی قابل کنترل نیست، پیشنهاد میشوند. این مکملها با سالم نگه داشتن و تقویت ماهیچهها و عضلات، از لرزش دست جلوگیری میکنند.
۸. سنبلالطیب برای کنترل لرزش دست در طب سنتی:
سنبلالطیب یک گیاه دارویی است که برای کنترل لرزش دست در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه که اولین بار توسط یونانیان معرفی شد، میتواند به آرام کردن اعصاب و کاهش استرس کمک کند و بنابراین برای کنترل لرزش دست مفید است.
۹. دانه چیا برای کنترل لرزش دست در طب سنتی:
دانه چیا دانههای کوچکی هستند که در طب سنتی برای درمان بیماریهای متنوعی استفاده میشوند. یکی از مزایای دانه چیا در طب سنتی، کنترل لرزش دست است. این دانهها دارای آنتی اکسیدانها، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ زیادی هستند و با تقویت ماهیچهها و عضلات دست، لرزش آنها را کم میکنند.
به علاوه، روشهای دیگری نیز در طب سنتی برای کنترل لرزش دست وجود دارد که نیاز به مشاوره با یک دکتر طب سنتی دارد. شما میتوانید از یک متخصص طب سنتی در مورد این روشها سؤال کنید.
در این مقاله ما بهترین روشهای کنترل و درمان لرزش دست در طب سنتی و روشهای خانگی را برای شما شرح دادیم. البته درمان لرزش دست با حجامت نیز رایج است.
اگر با روشهای معرفی شده در این مقاله، لرزش دست شما بهبود نیابد، باید به یک دکتر لرزش دست مراجعه کنید و یا از دکتر مغز و اعصاب آنلاین کمک بخواهید تا بر اساس شرایط شما، یکی از روشهای: فیزیوتراپی، دارو یا جراحی را برای شما انتخاب کند. بدانید که اکثر لرزش دستها با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، به راحتی قابل کنترل هستند.
سؤالات متداول لرزش دست در طب سنتی
- لرزش دست در چه سنی ظاهر میشود؟ افرادی که فوق تخصص مغز و اعصاب هستند، میگویند که لرزش دست به سن و سال وابسته نیست و در همه افراد ممکن است اتفاق بیفتد. اما افرادی که پیرتر شدهاند و ماهیچهها و عضلاتشان ضعیف شدهاند، بیشتر از خطر این بیماری رنج میبرند.
- استفاده از طب سنتی برای درمان لرزش دست کفایت می کند؟ لرزش دست میتواند با روشهای خانگی کنترل شود – اما اگر لرزش دست شدید باشد و بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد، باید یک پزشک مشاوره کنید تا با جراحی سریعتر بهبود یابید. بهعنوانمثال قرص پریمیدون یک دارویی است که برای کاهش لرزش دست مصرف میشود.
- چه روش های دیگر به غیر از طب سنتی برای درمان لرزش دست استفاده می شود؟ روشهای خانگی که در این مقاله شرح داده شدهاند، فیزیوتراپی، دارو و قرص و جراحی نیز از جمله روشهایی هستند که برای کنترل لرزش دست میتوانید از آنها استفاده کنید.
لیست پزشکان مرتبط:
- مهدی سخابخشمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- بابک زمانیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- رویا ابوالفضلیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- علیرضا رنجبر نائینیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- سید سهراب هاشمی فشارکیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- اکبر سلطان زادهمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- ساناز معصومیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- کلینیک مغز و اعصاب نورالیکلینیک مغز و اعصاب و نوروساینس | تهران
- شیرین بهبهانیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- احمد قمی فرمتخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات | تهران