تغذیهخواص

فواید نبات سنتی ایرانی (4 نکته شگفت انگیز)

در این مقاله شما خواهید خواند

نبات یک نوع قند با کریستال‌های بزرگ است که به روش خاصی تهیه می‌شود. این محصول ایرانی ارزش خاصی در طب سنتی دارد و از آن برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود. در مراسم‌های مختلف، مانند عروسی، از نبات استفاده می‌شود. به همین دلیل، شیرینی جزء جدایی‌ناپذیر فرهنگ ایرانی است. لذا منتظر باشید تا با هم به بررسی خواص شگفت‌انگیز نبات بپردازیم. اگر دوست دارید بیشتر درباره خواص درمانی نبات بدانید، پیشنهاد می‌کنم با یک پزشک طب سنتی مشورت کنید.

نبات چیست؟

نبات به انگلیسی Persian Nabat، یک نوع آب نبات زعفرانی بی‌نظیر ایرانی است که طعمی خاص و لذیذ دارد. این محصول غذایی از شکر کریستالیزه ساخته شده و با طعم زعفران غنی شده است. انواع مختلفی از نبات وجود دارد:

  • نبات سفید
  • نبات یزد
  • نبات اصفهان
  • نبات قهوه‌ای
  • نبات سوخته
  • نبات رنگی
  • نبات داغ
  • نبات کنجدی
  • نبات کرمانی
  • نبات مصری
  • زیره نبات (ترکیبی که برای دل درد مفید است)

تفاوت نبات با قند و شکر چیست؟

ساکارز ماده اصلی تمام این محصولات است، اما نوع کریستال‌هایی که تشکیل می‌دهند، تفاوت‌های نبات با قند و شکر را نشان می‌دهد. به نوعی می‌توان گفت که این محصولات مانند آب، یخ و بخار هستند؛ همه از واحدهای یکسان تشکیل شده‌اند، اما خواص متفاوتی دارند. نبات به دلیل طبع گرم‌تری که دارد، از نظر طب سنتی برای درمان بیماری‌ها مناسب‌تر است.

طبع نبات از نظر طب سنتی گرم است یا سرد؟

طبع نبات گرم است، به همین دلیل افرادی که مزاج سرد دارند می‌توانند برای رفع سردی خود از نبات استفاده کنند. البته پیشنهاد می‌شود که آن را به صورت نبات‌داغ مصرف کنید تا تأثیر بیشتری داشته باشد.طبع نبات گرم است، به همین دلیل افرادی که مزاج سرد دارند می‌توانند برای رفع سردی خود از آن استفاده کنند.

روش صحیح مصرف نبات چگونه است؟

نبات در فرهنگ ایرانی جایگاه خاصی دارد و در مراسم و جشن‌های مختلف مانند عروسی و سفره هفت سین به وفور استفاده می‌شود. این محصول دارای طعم‌های متفاوتی مانند دارچین، نعناع، زعفران، زیره، لیمو و آویشن است تا بتواند ذائقه‌ی همگان را راضی کند.

به خاطر اینکه نبات طعم بهتری نسبت به قند و شکر دارد، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. اما باید در مصرف آن احتیاط کرد، چون کالری آن نسبت به قند و شکر بیشتر است. هر ۱۰۰ گرم نبات حدود ۴۰۰ کالری دارد؛ بنابراین بهتر است بیش از دو تا سه بار در هفته از آن استفاده کنید. همچنین در زمان مصرف، سعی کنید آن را با مقدار مناسبی نوشیدنی رقیق کنید تا طعم آن بیش از حد تند و زننده نشود.

چگونه نبات بسازیم؟ (طرز تهیه نبات)

نبات از چه چیزی درست می‌شود؟ تهیه نبات در خانه یک مزیت بزرگ دارد زیرا می‌توانید مطمئن باشید که محصول شما خالص و سالم است. برای تهیه نبات، ابتدا ۵۰۰ گرم شکر را در ۲۰۰ میلی‌لیتر آب بجوشانید. برای اینکه بلورها شفاف و بدون ضایعات باشند، می‌توانید یک سفیده تخم‌مرغ به محلول اضافه کنید که ضایعات را جدا کند.

سپس می‌توانید یک نخ یا چوب را که می‌خواهید بلورهای نبات روی آن شکل بگیرد، در یک ظرف دیگر با فاصله مناسب از هم قرار دهید. بعد از اینکه آب و شکر جوش آمد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و درب آن را به مدت ۲۴ ساعت بپوشانید. بعد از این زمان، بلورهای زیبا شکل می‌گیرند.

طرز تهیه نبات زعفرانی، میوه‌ای و زنجبیلی نیز به همین روش ساده است، فقط کافی است در زمان جوشاندن آب و شکر، مواد دلخواه‌تان را اضافه کنید.

طرز تهیه نبات سوخته (نبات سوخته چه خاصیتی دارد؟)

به نباتی که دوباره حرارت داده شود، نبات‌سوخته می‌گویند. این محصول خواص شگفت‌انگیزی دارد، اما ممکن است طعم آن برای همه خوشایند نباشد. وقتی نبات حرارت می‌بیند، رنگش تغییر کرده و به رنگ قهوه‌ای کاراملی می‌رسد و ممکن است طعمی بین تلخ و شیرین داشته باشد. طرز تهیه نبات‌سوخته بسیار ساده است و شما می‌توانید آن را با حرارت دادن در یک ظرف درست کنید.

در طب سنتی، نبات سوخته خواص زیادی دارد و از این نوع نبات در تهیه انواع شیرینی‌ها و دسرها استفاده می‌شود و حتی نقش تزئینی در این خوراکی‌ها دارد. اگر به نبات‌سوخته کمی بیشتر حرارت بدهید، کریستال‌های نبات می‌سوزند و یک نبات قهوه‌ای مایل به سیاه حاصل می‌شود که مزه تلخی دارد. این محصول قابض است و می‌تواند برای درمان اسهال کودکان و مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار گیرد.

طرز تهیه کاچی با نبات چگونه است؟

تهیه کاچی با نبات یک فرآیند ساده و خوشمزه است که می‌توانید به راحتی در منزل انجام دهید. این دسر سنتی ایرانی با موادی مثل آرد، روغن، نبات و ادویه‌هایی مانند زردچوبه و زعفران درست می‌شود. این دسر ویژه برای فصل‌های سرد سال مناسب است و می‌تواند به عنوان وعده‌ای مغذی یا صبحانه‌ای خوب سرو شود.

برای تهیه کاچی با نبات، ابتدا نبات را در آب جوشانده و آن را حل کنید. سپس در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و آرد را به مخلوط اضافه کنید تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس زردچوبه، شیره نبات، گلاب و زعفران را به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کاچی به جوش بیاید و آماده شود.

مواد لازم:

  • آرد
  • کره و روغن
  • نبات
  • آب
  • زردچوبه، گلاب، زعفران
  • خلال پسته، بادام و گل سرخ برای تزیین

نکات مهم:

  • مواد را با دقت و در حرارت کم هم بزنید.
  • بهتر است از کره یا روغن حیوانی بجای روغن مایع استفاده کنید.
  • برای تنوع، می‌توانید ادویه‌ها را طبق سلیقه‌تان تغییر دهید، ولی زردچوبه و زعفران ادویه‌های اصلی هستند.

در انتها، می‌توانید کاچی آماده شده را با خلال پسته، بادام و گل سرخ تزیین کرده و از آن لذت ببرید.

طرز تهیه نبات داغ چگونه است؟

فقط کافی است نبات را در آب جوش بریزید و کمی حرارت دهید.

خواص درمانی و فواید نبات چیست؟

نبات چه خاصیتی دارد؟ نبات یک ماده محبوب در طب سنتی است و متخصصان این حوزه برای درمان انواع بیماری‌ها از آن استفاده می‌کنند.

۱. خواص نبات برای سرماخوردگی

نبات برای درمان سرماخوردگی، به ویژه در صورت سرفه‌های خلط‌دار، بسیار مفید و مؤثر است. نبات‌داغ زعفرانی به خاطر خاصیت ضد ویروسی‌اش می‌تواند از عفونت گلو در نتیجه سرماخوردگی جلوگیری کند و درد گلو را کاهش دهد.

به طور کلی، متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند که برای درمان سرماخوردگی، نبات‌داغ را با دیگر داروهای این بیماری مصرف کنید. آیا نبات برای تب و سرماخوردگی ضرر دارد؟ در برخی موارد، گفته می‌شود طعم شیرین نبات هنگام سرماخوردگی به دلیل گلودرد ممکن است مضر باشد.

۲. نبات داغ برای اسهال و دل پیچه و چای نبات بعد از استفراغ

نبات باعث سفت شدن یا شل شدن شکم می‌شود؟ ساکارز که یک نوع قند دی ساکارید است، خاصیت ضد نفخی و ملین دارد. ساکارز، اصلی‌ترین ترکیب نبات، به همین خاطر برای درمان نفخ و اسهال استفاده می‌شود. از آنجا که نبات خاصیت سوختگی یا کاراملی دارد، متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند آن را به این صورت مصرف کنید تا تأثیر بیشتری داشته باشد. نبات سوخته به بهبود معده‌درد شدید و اسهال کمک می‌کند و بعد از استفراغ هم مفید است.

۳. نبات برای سرفه خشک و گلودرد

قرار دادن یک تکه نبات در دهان و مکیدن آن باعث نرم شدن گلو می‌شود. در نتیجه، اگر سرفه یا گلو درد دارید، شدت آن کاهش پیدا کرده و گاهی به طور کامل قطع می‌شود.

۴. نبات برای معده درد و دل درد (نبات برای سردی معده)

تسکین درد یکی از خواص مهم نبات است. این محصول می‌تواند درد ناشی از انقباض ماهیچه‌ها، به ویژه در پشت پا را تسکین دهد. همچنین می‌تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد، به همین خاطر بسیاری از بانوان در دوران قاعدگی از آن استفاده می‌کنند. نبات داغ برای اسید معده هم مفید است.نبات و نبات داغ برای انواع دل درد از جمله دردهای گوارشی یا دردهای قاعدگی مفید است.

۵. خواص نبات برای درد پریود و سلامت واژن (نبات داغ برای پریودی – درمان خانگی عفونت واژن با نبات)

آیا چای نبات برای دوران قاعدگی خوب است؟ مصرف چای نبات قبل از پریود می‌تواند تا حد زیادی دردهای قاعدگی را کاهش دهد.

متخصصان طب سنتی بر این باورند که در دوران قاعدگی می‌توانند کمردرد و دل درد را درمان کنند و برای کاهش دردهای قاعدگی مفید هستند.

برخی افراد برای درمان از نبات به صورت شیاف در واژن استفاده می‌کنند و فکر می‌کنند که این کار برای عفونت رحم مفید است. اما دکتریاب اصلاً این کار را پیشنهاد نمی‌دهد. قرار دادن مواد غذایی در واژن کار درستی نیست. قبل از انجام این کار حتماً با یک متخصص مشورت کنید.

۶. کاهش خستگی و خواب آلودگی با مصرف نبات (خواص چای نبات)

همانطور که می‌دانید مواد شیرین می‌توانند انرژی و شادی را افزایش دهند و نبات نیز از این قاعده خارج نیست. بنابراین توصیه می‌شود اگر هنگام رانندگی احساس خواب آلودگی کردید، از چای نبات استفاده کنید تا زودتر بیدار شوید.

زعفران هم یکی از محصولات ایرانی است که می‌تواند نشاط را افزایش دهد. به همین دلیل، می‌توانید برای دو برابر کردن اثر ضد خستگی چای نبات، از نبات زعفرانی استفاده کنید.

۷. نبات برای افزایش سطح هموگلوبین خون

سطح پایین هموگلوبین خون می‌تواند موجب مشکلاتی مثل کم‌خونی، پریدن رنگ صورت، سرگیجه و خستگی شود. این محصول نه تنها سطح هموگلوبین خون را افزایش می‌دهد، بلکه به گردش خون در بدن کمک می‌کند و در نتیجه علائم خستگی و ضعف را کاهش می‌دهد.

۸. خواص نبات برای مغز و تقویت حافظه (خواص پونه دم کرده با نبات)

در طب سنتی قدیمی، برای تقویت حافظه به افراد مشاوره می‌دادند که نبات مصرف کنند. خواص نبات در تقویت حافظه به طور دقیق مشخص نیست اما متخصصان طب سنتی بر این باورند که این محصول می‌تواند به کاهش حواس‌پرتی و تقویت حافظه کمک کند. از خواص پونه دم کرده با نبات نیز می‌توان به بهبود عملکرد مغز اشاره کرد.

۹. نبات برای افزایش آرامش و نشاط (خواص آویشن با نبات)

همانطور که گفتیم نبات زعفرانی خاصیت آرامش بخشی و نشاط دارد. چای یا دمنوش نبات یکی از دمنوش‌های عالی برای کاهش استرس به شمار می‌رود. به همین دلیل می‌توانید این محصول را به هر نوشیدنی گرمی اضافه کنید.

It can help ease cramps, calm bloating, and relieve pain associated with an upset stomach.

نبات می‌تواند به تسکین گرفتگی عضلات، آرام کردن نفخ و تسکین درد ناشی از ناراحتی معده کمک کند.
به نقل از سایت lovefoodlifealchemy

۱۰. خواص نبات در دوران بارداری و شیردهی

نبات زعفرانی با خاصیت آرامش بخشی خود می‌تواند به عنوان یک ضد استرس عمل کند و همچنین ممکن است باعث افزایش شیر مادر شود. همچنین شیرینی آن کمتر از سایر مواد شیرین است و ضرری برای مادر و کیفیت شیرش ندارد.نبات یک انتخاب مناسب برای تسکین درد نوزادان بالای ۶ ماه است.

۱۱. خواص نبات برای نوزادان

همانطور که گفتیم این محصول می‌تواند به عنوان یک تسکین دهنده درد در بیشتر افراد مورد استفاده قرار گیرد. نوزادان نمی‌توانند برای تسکین درد خود از انواع مواد طب سنتی استفاده کنند، اما نبات یک انتخاب مناسب برای نوزادان بالای ۶ ماه است.

می‌توانید از این محصول برای کاهش دردهای نوزادان در زمان‌هایی مانند ختنه، واکسیناسیون، خون‌گیری، افت قند خون و یبوست استفاده کنید. توجه داشته باشید که نوزادان بالای ۶ ماه می‌توانند از نبات داغ استفاده کنند. ولی استفاده از نبات داغ برای نوزادان کمتر از ۶ ماه ممکن است باعث اختلال در جذب مواد مغذی شیر مادر شود.

۱۲. خواص نبات برای یبوست

آیا چای نبات برای یبوست مناسب است یا خود چای نبات باعث یبوست می‌شود؟ یبوست اختلالی است که در آن غذا به خوبی توسط روده‌ها هضم نمی‌شود و در نتیجه مدفوع خیلی خشک و سفت می‌شود. این اختلال به دلایل مختلفی مانند کم آبی بدن ایجاد می‌شود.

مصرف چای نبات و نبات سوخته می‌تواند به بهبود هضم غذا کمک کند و این مشکل را برطرف کند. برخی بر این باورند که شیاف نبات برای درمان یبوست در ناحیه مقعد نیز می‌تواند موثر باشد. قبل از انجام این کار حتما با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.

۱۳. جلوگیری از جاری شدن آب دهان با نبات

شاید شما هم یکی از آن دسته افرادی باشید که در خواب آب دهان‌تان راه می‌افتد. این مشکل خیلی آزاردهنده است، به‌خصوص زمانی که مجبورید مرتب روبالشتی‌تان را عوض کنید. نبات می‌تواند به راحتی این مشکل را حل کند! کافی است آن را در چای یا آب جوش حل کنید و بنوشید تا دیگر با جاری شدن آب دهان مواجه نشوید.

۱۴. خواص نبات برای رفع بلغم و بهبود دستگاه گوارش

بلغم یکی از چهار مایع اصلی در بدن است. طبع بلغم سرد و مرطوب است و متخصصان می‌گویند اگر به درمان آن توجه نشود می‌تواند باعث مشکلات جدی‌تری مانند نقرس، فلج، پیسی، لقوه و رعشه شود. مصرف نبات داغ و چای نبات می‌تواند به حل این مشکل کمک کند.

۱۵. جلوگیری از خون دماغ شدن با نبات

خونریزی از بینی خصوصاً در فصل‌های گرم یکی از مشکلات شایع است. نبات می‌تواند در مدت زمان کوتاهی خونریزی بینی را متوقف کند! برای این کار باید مقداری نبات را در آب گرم حل کنید و سپس چند قطره از آن را درون بینی‌تان بریزید تا خونریزی بند بیاید.

۱۶. نبات برای رفع مزه بد دهان

دسترسی به غذا در همه شرایط آسان نیست، مخصوصاً اگر مدت زیادی را در محل کار بگذرانید. این ممکن است باعث بروز مزه بد در دهان شما شود. نبات به دلیل طعم خوشمزه و قابلیت جابجایی آسانش می‌تواند همیشه همراه شما باشد و از تلخی مزه دهان شما جلوگیری کند.

۱۷. درمان تکرر ادرار با نبات

همانطور که اشاره کردیم، نبات می‌تواند ماهیچه‌های برخی نقاط بدن را تقویت کند. افرادی که دچار ضعف مثانه هستند و به طور مکرر احساس نیاز به ادرار دارند، می‌توانند با مصرف این محصول قدرت مثانه خود را افزایش دهند. متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند که این محصول را به صورت نبات داغ مصرف کنید تا اثر بیشتری داشته باشد.

۱۸. افزایش سوخت و ساز بدن با نبات (خواص نبات برای مردان)

ساکارز قابلیت بالایی در جذب شدن دارد و نبات دارای مقدار زیادی ساکارز است. این قند برای تأمین سوخت و ساز عضلات ضروری است و به درمان ضعف بدن کمک می‌کند. بنابراین با مصرف نبات می‌توانید انرژی لازم برای ماهیچه‌های خود را تأمین کنید.

۱۹. رفع مشکلات گوارشی با نبات

نبات‌های شکری به هضم بهتر غذا کمک کرده و می‌توانند مشکلات گوارشی مانند ترش کردن، آروغ زدن، کرم کدو و کرمک انتهای روده بزرگ را درمان کنند.نبات از ساکارز تشکیل شده است. ساکارز یکی از قندهای حیاتی برای تأمین سوخت و ساز ماهیچه‌ها است.

۲۰. خواص نبات برای لاغری

به دلیل اینکه ساکارز به سرعت جذب بدن می‌شود، در بدن تجمع پیدا نمی‌کند و به چربی تبدیل نمی‌شود. به همین دلیل، استفاده از نبات به جای دیگر مواد قندی می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

۲۱. خواص نبات قهوه‌ای و نیشکر

خواص نبات قهوه‌ای در طب سنتی چیست؟ این محصول از تبلور عصاره نیشکر تولید می‌شود و خواص درمانی بسیار زیادی دارد. از جمله خواص درمانی نبات قهوه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع درد معده
  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی و مقابله با رادیکال‌های آزاد (رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث بروز سرطان شوند)
  • افزایش متابولیسم و کاهش وزن
  • برطرف‌کننده کم‌خونی
  • درمان اسهال
  • افزایش قدرت بدنی و قوای جنسی.

۲۲. خواص نبات زعفرانی

از خواص این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع خستگی ناشی از فعالیت جنسی زیاد
  • برقراری آرامش و افزایش نشاط
  • رفع خواب آلودگی
  • رفع تنگی نفس و تپش قلب

۲۳. خواص نبات داغ با زنجبیل

نوشیدن دمنوش زنجبیل به افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن کمک می‌کند. بنابراین ترکیب آن با نبات می‌تواند به لاغری و کاهش اشتها کمک کند.

۲۴. نبات و فشار خون

اگر فشار خون شما بالا است، باید در مصرف نبات احتیاط کنید. زیرا این ماده غذایی می‌تواند فشار خون را افزایش دهد.

۲۵. خواص شیاف نبات چیست؟

برخی افراد اعتقاد دارند که نبات می‌تواند به بهبود عفونت‌های قارچی در ناحیه واژن یا حتی به کاهش کمر درد کمک کند. بعضی از افراد از نبات به عنوان شیاف در واژن یا مقعد استفاده می‌کنند. اما باید بدانید که این ادعاها علمی نیستند و پزشکان شواهد معتبر برای آن ندارند.

با این حال، برخی افراد از این محصول برای درمان عفونت واژن و گرمی رحم استفاده می‌کنند. این روش به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و اگر تمایل به استفاده دارید، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف زیاد نبات چه ضرری دارد؟ (مضرات نبات)

مصرف هر چیزی اگر بیش از حد باشد، می‌تواند ضرر داشته باشد، حتی اگر آن چیز خود مفید باشد. نبات هم از این قاعده مستثنی نیست و استفاده بیش از حد آن ممکن است باعث دیابت شود. زیرا نبات به نسبت رطوبت کمتری که دارد، شکل سخت‌تری از قند است و در مقدار کم هم کالری بالایی دارد که برای افرادی که قند خون بالا دارند اصلا توصیه نمی‌شود. اگر قند خون دارید، حتما قبل از مصرف نبات با پزشک خود مشورت کنید.

انواع نبات کدامند؟

چون نبات به صورت تبلور درست می‌شود، می‌توان آن را به شکل‌های مختلفی درآورد. شکل‌ها و نوع‌های مختلف این محصول کاملا به سلیقه فرد بستگی دارد و تمامی آن‌ها در مراحل تولید تقریبا یکسان هستند. در این بخش، انواع مختلف نبات که در بازار وجود دارد را بررسی می‌کنیم و در قسمت بعدی هم به شما یاد می‌دهیم که چگونه نبات را با طعم‌های مختلف مثل زعفرانی و زنجبیلی تهیه کنید:

انواع نباتمشخصات آن‌ها
شاخه‌ نباتاین محصول از تبلور دانه‌های نبات به دور یک نخ پنبه‌ای درست می‌شود. نبات گیاهی طعم دار و نبات‌های رنگی نیز به صورت شاخه نبات وجود دارند.
نبات چوبیاین نوع نبات از تبلور دانه‌ها به دور یک چوب درست می‌شود. نبات های چوبی بهداشتی‌تر از نبات‌هایی هستند که دور نی پلاستیکی درست می‌شوند زیرا نی پلاستیکی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
نبات دندانهاین نوع همان نبات معمولی است اما بدون شکل خاص. مزیت نبات دندانه این است که به راحتی شکسته می‌شود و می‌توان به راحتی از آن در آشپزخانه یا اداره استفاده کرد. این نبات به دلیل انحلال پذیری بالایش، برای مخلوط کردن با نوشیدنی‌های گرم بسیار مناسب است.
نبات مخلوطاین نبات‌ها از تبلور دانه‌های نبات در کف دیگ نبات‌پذی به وجود می‌آیند و معمولا به صورت عمده عرضه می‌شوند.
پودر‌ نباتاین محصول در واقع همان نبات است که به شکل بسیار ریز درآمده و قدرت انحلال بالایی دارد و طعم شیرینی شبیه شکر به نوشیدنی شما می‌دهد.

نتیجه‌ گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

نبات‌ها به بهبود سرماخوردگی، رفع یبوست، گرم‌کردن بدن، مشکلات گوارشی، کاهش درد و افزایش انرژی کمک می‌کنند. در بازار، انواع مختلف نبات با طعم‌های زعفرانی، زنجبیلی و لیمویی موجود است.

توصیه می‌شود که نبات زعفرانی را خودتان در خانه درست کنید. زیرا بیشتر نبات‌های زعفرانی که در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند، با استفاده از جوهر زعفران تهیه می‌شوند که ماده‌ای مضر است. اگر می‌خواهید بیشتر درباره خواص درمانی نبات بدانید، مشورت با پزشک متخصص در طب سنتی یا تغذیه می‌تواند مفید باشد. 

لیست پزشکان مرتبط:

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا