دهان و دندان

عصب کشی دندان چیست؟ چه انواعی دارد و روش­های مراقبت از آن چیست؟

در حوزه­‌ی عصب کشی دندان چه اطلاعاتی دارید؟ آیا از عوارض آن آگاهی دارید؟ عصب کشی دندان چه موقعی حاصل می­شود؟ در برخی از مواقع پوسیدگی دندان حتی با مراقبت از دندان ها و جلوگیری از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های مضر و مراجعه به موقع به دکتر ایجاد می­شود. اگر دندان دچار در زمان پوسیدگی، با عفونت هم درگیر می­شود. اگر این عفونت به ریشه برسد، دندان دردی شدید ایجاد می­شود. در این موقع باید با استفاده از عصب کشی از این درد خلاص شد.

در عصب کشی ابتدا دکتر دندان مورد نظر را بی حس کرده و سپس برای رسیدن به عصب دندان را می­‌تراشد و با استفاده از وسایل مخصوص، عصب آسیب دیده و بافت مرده پالپ خارج می­شود. در ادامه از مواد پرکردنی دندان ترمیم می­شود. در آخر با توجه به وضعیت ظاهری دندان، دکتر پیشنهاد به استفاده از روکش برای دندان می­کند.

یکی از خدمات رایج دندانپزشکی، عصب کشی است. ممکن است شما زمانی که این مطلب را بخوانید بخواهید از این خدمات استفاده کنید. ممکن است از عصب کشی خاطره­ی بد داشته باشید و از آن بترسید، اما بدانید این نوع خدمات دیگر سخت و مشکل زا نیست.

درمان کانال ریشه یا عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی در زبان لاتین به عنوان Root Canal Treatment  شناخته می­شود. عصب کشی یکی از مهم ترین خدمات دندان پزشکی است و برخی از انواع آن، به عنوان جراحی دندان محسوب می­شود. در این نوع جراحی قسمت مرکزی دندان (پالپ) برداشته و به عنوان جراحی دندان اندودنتیک شناخته می­شود. پالپ مجموعه­ی از عصب‌ها، بافت همبند و رگ‌های خونی می­باشد که باعث رشد دندان می­شود. این پروسه بهبود برای ترمیم و درمان دندانی که دارای پوسیدگی است، استفاده می­شود. این روند درمانی توسط یک متخصص عصب کشی یا دندان پزشک در حالی که دندان بی حس شده است، استفاده می­شود.

به چه منظور درمان کانال ریشه صورت می­گیرد؟

به چه منظور درمان کانال ریشه صورت می­گیرد؟

زمانی که باکتری ها در قسمت پالپ شروع به رشد می­کنند، بافت عصبی یا پالپ دندان به طور کامل تجزیه می­شود. در این حین آبسه ی دندان به خاطر وجود باکتری و دیگر اجزای باقی مانده و پوسیده صورت می­گیرد. به کیسه ی کوچکی در آخر ریشه که سرشار از چرک می­باشد، آبسه گفته می­شود. هنگامی که عفونت تا انتهای ریشه دندان پیشرفت کند، آبسه گفته می­شود. هنگامی که عفونت در کانال ریشه گسترش یابد، موارد زیر رخ می­دهد:

  • ایجاد ورم در قسمت های مانند نواحی صورت، گردن یا سر
  • تجزیه و تحلیل استخوان در اطراف نوک ریشه

اگر عفونت گسترش پیدا کند، ممکن است دندان از دست برود، به همین علت برای برطرف شدن مشکل نیاز به عصب کشی یا درمان کانال می­باشد.

عصب کشی دندان در چه زمانی نیاز است؟

اگر هر یک از موارد زیر رخ داد شما باید اقدام به عصب کشی کنید:

  • ایجاد درد شدید در زمان جویدن و یا اعمال فشار
  • درد و حساسیت طولانی مدت در دمای گرم و سرد، حتی در زمانی که محرک گرم و یا سرد حذف شود.
  • سیاه شدن دندان
  • وجود ورم و حساسیت در لثه اطراف دندان بیمار
  • ایجاد آبسه مقاوم یا مکرر در لثه

در برخی موارد هیچ علائمی در دندانی که نیاز به عصب کشی دارد رخ نمی­دهد.

عصب کشی به چه صورت انجام می‌شود؟

در ادامه به بررسی مراحل درمان کانال ریشه می پردازیم:

1. بی­حسی موضعی: برای بی حس کردن دندان و ناحیه­ی اطراف آن باید از بی­حسی موضعی استفاده کرد. به منظور بی­حس شدن نیاز به گذشت زمانی برای بی حسی کامل دندان است.

2. سوراخ کردن: یک سوراخ کوچک در دندان آسیب دیده برای دسترسی به اتاق پالپ مرده ایجاد می­شود. این سوراخ در بالا یا پشت دندان با توجه به موقعیت دندان ایجاد می­شود.

3. برداشتن بافت و عصب‌ها: از ابزار عصب کشی برای حذف بافت مرده پالپ و عصب استفاده می­شود. در این مرحله دندان مورد نظر دیگر دردی را احساس نمی­کند.

4. ضدعفونی کردن: مهم ترین مرحله در عصب کشی دندان، ضدعفونی کردن بخش­های داخلی و کانال دندان مورد نظر است.

5. ایجاد وسایل انعطاف پذیر مخصوص عصب کشی: برای شکل دهی دندان مورد نظر برای مواردی مانند پر کردن و قرار دادن سیلر از ابزار مخصوص انعطاف‌پذیر عصب کشی استفاده شد. در این قسمت هم محیط باید به صورت کامل تمیز شود تا هرگونه آثار عفونت پاک شود.

6. پرکردن دندان: موادی مانند (به نام گوتا پرکا) که دارای خاصیت ترموپلاستیک و لاستیک است برای پر کردن کانال ریشه استفاده می­شود. سیلر به عنوان یک پایه،این مواد چسبنده را در محل قرار می­دهد. برای جلوگیری از عفونت مجدد در آینده از سیلر استفاده می­شود.

7. در صورت نیاز، قرارگیری پست: با توجه به موقعیت دندان مورد نظر در پروسه پر کردن دندان، یک پست در قسمت کانال ریشه قرار داده می­شود. در واقع نقش پست به عنوان پایه نگه­دارنده برای مواد پر کننده موقت یا دائمی می­باشد. اگر دندان شما را با مواد پر کننده­ی موقت پر کرده باشند، برای پر کردن دائمی دندان و یا حتی ایجاد روکش بر روی دندان باید مجدد به پزشک مراجعه کنید.

در بیشتر مواقع از آنتی بیوتیک برای بهبود عفونت باقی­مانده استفاده می­شود. پس از عصب کشی ممکن است تجربه درد و ناراحتی جزئی را داشته باشید اما این درد نباید در مدت زمان طولانی ادامه دار باشد.

8. قرار دادن روکش دندان بعد از عصب کشی: بعد از عصب کشی دندان بسیار حساس و شکننده است. دندان عصب کشی شده مواد مغذی مورد نظر خود را به وسیله ی رباتی که دندان را به استخوان متصل می­کند، دریافت می کند. حتی با دریافت کامل این منابع مغذی دندان باز هم شکننده تر از قبل می­باشد و نیاز به محافظ و روکش برای محافظت از دندان نیاز داریم.

فرد باید قبل از قرار دادن روکش و سایر روش­های ترمیمی، از دندان خود در برابر اجسام سفت محافظت کند و مواد خوراکی سفتی نجود. پس از انجام روکش و تکمیل ترمیم، فرد می­تواند همانند قبل از دندان خود استفاده کند.

تعداد کانال‌های دندان‌ها

ساختار همه­ ی دندان ها شبیه بهم نیست. دندان های که دارای ریشه هستند و 1 کانال ریشه دارند عبارتند از دندان‌های ثنایای جلویی و دندان کانین (دندان نیش). دندان های آسیاب کوچک (دندان‌های پرمولر) و دندان های مولر (دندان‌های آسیای عقبی) هر کدام دارای 2 یا 3 ریشه و هر کدام دارای ۱ یا ۲ کانال ریشه هستند.

هزینه‌­ی عصب کشی با تعداد ریشه رابطه­‌ی مستقیم دارد و هر چقدر تعداد ریشه‌های یک دندان بیشتر باشد، هزینه‌­ی بالاتری نیاز است. به همین دلیل برای عصب دندان های نیش به هزینه­‌ی کمتری نسبت به عصب کشی دندان‌های مولر دارد.

در برخی موارد ممکن است دندان­‌های مولر دارای چهار ریشه باشند. در این شرایط با باید پزشکان نسبت به این اتفاق مطلع باشد و توان رویارویی با آن را داشته باشند. در هر دندانی امکان دارد تنوع آناتومیک در تعداد ریشه‌ها و کانال‌های ریشه ایجاد شود. برای آگاهی از موقعیت دندان ها و ریشه های دندان باید یک عکس از دندان های خود بگیرید تا موقعیت ریشه و کانال‌ها مشخص شود.

انواع روش‌های عصب کشی

انواع روش‌های عصب کشی

شیوه های مختلفی برای درمان کانال ریشه موجود است که شامل:

1.درمان غیر جراحی کانال ریشه:

درمان استاندارد برای کانال ریشه برای برداشتن بافت عصبی درمان غیر جراحی کانال ریشه است. اگر پوسیدگی دندان شما افزایش یابد، تا آنجایی که حتی پر کردن دندان ساده هم صورت نگیرد، نیاز به درمان غیرجراحی کانال ریشه داریم. اگر حتی عفونت به عصب دندان برسد، کاهش درد با روش‌­های دیگر مشکل‌زا است. در نهایت فرایند مذکور به عنوان یک روش درمانی مناسب پیشنهاد می­شود.

2. اپیکواکتومی:

اگر نتوانستیم با روش غیر جراحی عصب کشی را انجام دهیم، احتمالا با استفاده از روش اندودنتیست اپیکواکتومی به درمان دندان مورد نظر بپردازیم. اگر عفونت و التهاب به استخوان فک (استخوان آلوئولار) برسد، درد شدیدی در سرتاسر صورت پخش می­شود و انجام این روش واجب است.

در این نوع روش درمان با استفاده از یک بی حسی موضعی ناحیه عفونی شده را بی حس کرده و در ادامه نوک ریشه دندان خارج شده و با استفاده از مواد پرکننده از کانال مذکور محافظت می­شود. بهبودی دندان شما بعد از چند روز حاصل می­شود. اما نیازی به صبر طولانی برای کاهش دندان درد ندارید.

در روش درمانی اپیکواکتومی می توانید بعد از جراحی به خانه بروید و به انجام فعالیت های روزمره ی خود بپردازید.

3. پالپوتومی و پالپکتومی

برای عصب کشی دندان شیری کودک از روش­‌های مانند پالپوتومی و پالپکتومی می­توان استفاده کرد. این تکنیک ها به متخصص اندودنتیست  برای عصب کشی دندان کودک کمک می­کند. در این روش درمانی، دندان های طبیعی کودک نجات یافته و باعث رشد صحیح دندان ها می­شود. در ادامه به بررسی بیشتر در خصوص هر دو درمان می پردازیم:

در روش پالپوتومی، دندان پزشک از اتاق پالپ، پالپ دندان را خارج کرده و برای رشد طبیعی ریشه­ی دندان به نقاط سالم پالپ دست نمیزنند. این نوع روش درمان برای درمان قسمت های عصبی داخلی عفونی شده و یا آسیب دیده برای کودکان مناسب است.

در روش پالپکتومی، دندان پزشک تمامی قسمت پالپ را خارج کرده  و برای پر کردن کانال از مواد پر کننده استفاده می­کند. اگر دندان پزشک به این باور برسد که روش درمان پالپوتومی نمی تواند اثربخش باشد، از این نوع روش درمان استفاده می­کند. این نوع روش در پوسیدگی و یا عفونت گسترده دندان کودک موثر است.

چگونگی روکش دندان عصب کشی شده

با توجه به اینکه دندان بعد از عصب کشی بسیار شکننده است، نیاز است که روی دندان روکش قرار بگیرد. مراحل انجام روکش عبارت است از:

بی حسی موضعی: با توجه به نزدیک شدن ابزار عصب کشی به دندان، بهتر است از بی حسی برای دندان استفاده می­شود.

عکس برداری و انتخاب رنگ اولیه: دندانسازانی که روکش دندان را درست می­کنند به یک اندازه­ی دقیق از ساختار منحنی دندان، مناطقی که دندان رشد می­کند، قوس فک بالا و قوس فک پایین نیاز دارند. اگر جنس روکش شما سرامیکی است، قبل از اینکه دندان شما آماده شود نیاز به انتخاب رنگ دقیق دندان دارید.

آماده سازی دندان: برای قرارگیری صحیح روکش روی دندان باید قسمت های باقی مانده زیر روکش تحلیل رود تا روکش به خوبی روی آن قرار بگیرد.

تهیه تصویر نهایی: قسمت مهمی از درمان و قرار دادن روکش روی دندان، تصویربرداری و رادیولوژی نهایی می­باشد. اگر اشتباه کوچکی در تصویربرداری صورت بگیرد، ممکن است روکشی تهیه شود که مناسب نیست.

مراقبت‌های قبل از عصب کشی

قبل از عصب کشی باید مطمئن شوید که دارای سلامتی کافی باشید. شب قبل از جراحی درمان کانال ریشه باید یک خواب خوب و راحت داشته باشید. در روز عمل جراحی باید بدن قوی باشد و ایمنی بدنتان باید در بالاترین سطح خود باشد. اگر شرایط ذکر شده رعایت شود به سرعت و با موفقیت بهبودی کامل به دست بیاورید.

برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان باید به خوبی غذا بخورید و به بدنتان مواد مغذی ضروری را برسانید. اگر عصب کشی را انجام داده باشید متوجه می شوید تا چند روز و گاهی تا یک هفته نمی توانید به راحتی غذا بخورید. پس بهتر است قبل از انجام این روش جراحی به خوبی غذا بخورید تا احساس سیری کنید.

برای کاهش درد و ورمی که بعد از این جراحی رخ می­دهد بهتر است مقداری یخ منجمد کنید و بعد از جراحی، محل مورد نظر را با یخ به آرامی ماساژ دهید. استفاده از یخ یک روش آسان و کم هزینه برای کاهش درد است.

مراقبت‌های پس از عصب کشی

بعد از انجام عصب کشی موارد زیر را انجام دهید تا به سرعت دندان روند ترمیمی خود را طی کند:

زخم‌های دهانی: انواع، علل و روش‌های درمان بیشتر بخوانید: زخم‌های دهانی: انواع، علل و روش‌های درمان

غرغره کردن آب گرم به همراه نمک: معمولا لثه اطراف دندانی که در معرض آسیب قرار گرفته به احتمال زیادی در معرض عفونت قرار می­گیرد. اگر عفونت ایجاد شود، فرد دچار به درد زیاد می­شود. برای جلوگیری از ایجاد عفونت از اعمالی مانند شستشوی منظم دهان به همراه آب گرم و مقداری نمک استفاده کنید تا دهان شما تمیز بماند و احتمال عفونت کاهش یابد.

جلوگیری از انجام فعالیت شدید: بعد از انجام عصب کشی تا چند روز اول استراحت کرده و حداقل تا 48 ساعت فعالیت بدنی شدیدی را انجام ندهید. فعالیت های شدید بدنی عبارت است از: دویدن، کوهنوردی و ورزش.

نظافت دهان با مسواک و نخ دندان: بعد از جراحی کانال ریشه، به نظافت و بهداشت دهان و دندان مان اهمیت بدهید. علت اصلی ایجاد پوسیدگی دندان، پلاک است. برای جلوگیری از آسیب به دندان به آرامی مسواک بزنید، تا آسیبی به لثه و دندان وارد نشود.

از خوردن مواد سفت و ترد جلوگیری کنید: بعد از انجام عصب کشی بهتر است به دندان های خود زمان کافی برای برگشت بهبودی کامل بدهید.

در فرایند عصب کشی در ابتدا بافت پالپ مرده و عصب حذف می گردد و با استفاده از مواد پرکردنی جای آن پر می­شود در نهایت روی دندان با روکش پوشانده می­شود.

خطرات و عوارض عصب کشی

خطرات و عوارض عصب کشی

هر فرایند درمانی دارای عوارضی است که متعاقبا عصب کشی دندان هم دارای عوارضی هست که عبارتند از:

اگر دندان پزشک از چهار کانال یک دندان فقط سه کانال آن را پر کند و کانال دیگری درمان نشده باقی بماند عفونت گسترش پیدا می­کند و به استخوان فک منتقل می­شود.

هنگام پر کردن کانال عصب دندان، دندان پزشک باید مطمئن باشد که تمام کانال توسط مواد پرکردنی، پر شده است. اگر درزی در این کانال پر نشود، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.

شرایط پر کردن کانال دندان زمانی تکمیل می­شود که وسیله­ی در کانال بشکند یا اینکه کانال سوراخ شود.

معمولا عوارض عدم رسیدگی به دندانی که نیاز به عصب کشی دارد، بسیار بیشتر از عوارض عصب کشی است. در صورت ایجاد مشکل با متخصصان صحبت کرده و درمان کانال ریشه را به اتمام برسانید.

برای کاهش عوارض عصب کشی بهتر است به دقت به پروتکل های بهداشتی و مراقبتی بعد از جراحی بپردازید. اگر به آنتی بیوتیک نیاز دارید، باید به دوز مصرفی پیشنهاد شده توجه و مصرف کنید.

هزینه­ ی عصب کشی دندان

با توجه به تعداد کانال های مورد نظر، هزینه­ی عصب کشی متفاوت و به شرح زیر است:

قیمت عصب کشی دندان تک کانال از 1.5 میلیون تومان آغاز می‌شود.

قیمت عصب کشی دندان دو کانال معمولا از 3 میلیون تومان آغاز می‌شود.

قیمت عصب کشی دندان سه کانال معمولا از 4.5 میلیون تومان آغاز می‌شود.

قیمت عصب کشی دندان چهار کانال معمولا از 4 میلیون تومان آغاز می‌شود.

علت درمان مجدد دندان عصب کشی شده

در برخی مواقع روش عصب کشی قابل قبول نبوده و بیمار باید مجدد عمل عصب کشی را روی دندان خود انجام دهد و یا اینکه مجبور به کشیدن دندان شود. تعدادی از نشانه های رایج جهت انجام عصب کشی مجدد عبارت است از:

۱. شاخه‌های کانال کشف نشده:

در برخی مواقع پزشک نمی­تواند چهار کانال دندان را از همدیگر تشخیص دهد و یکی از این کانال ها درمان نشده باقی بماند. اگر در عصب کشی دندان حتی یکی از کانال ها، مورد درمان قرار نگیرد، ممکن است درمان با شکست مواجه شود.

2. انسداد:

اگر در کانال های دندان مورد نظر انسدادی باشد و پزشک نتواند فرایند درمان را به طور کامل انجام دهد،عصب کشی موفقیت آمیز نیست. این انسداد ممکن است به خاطر پر کردن دندان های دیگر و … ایجاد شود.

3. شکاف در ریشه:

اگر ریشه­ی دندان مورد نظر ترک بخورد، عصب کشی دندان موفقیت آمیز نبوده. در برخی مواقع ریشه های دندان مورد نظر در وسط لثه شکسته و یا شکاف بردارند. اگر ریشه­ی دندان بشکند، دیگر نمی­توان کانال ریشه را به صورت کامل بست. در این وضعیت عوارضی مانند عفونت دندان عصب کشی شده، حساسیت و درد زیاد در دندان عصب کشی افزایش می­یابد.

چه جایگزینی می­توان برای دندانی که نیاز به عصب کشی دارد، گذاشت؟

نگهداری از دندان های طبیعی مناسب ترین کار است. کشیدن دندان، تنها روش جایگزین برای عصب کشی است. اگر دندان کشیده شد می­توان برای بازگشت عمل جویدن و جلوگیری از جابه جایی دندان ها از روش هایی مانند بریج، ایمپلنت یا دندان مصنوعی جزئی متحرک استفاده کرد. روش های مذکور هزینه­های خیلی بیشتر از عصب کشی دارد و همچنین به دلیل وجود فرآیندهای اضافی برای دندان‌های مجاور و بافت‌های نگهدارنده نیازمند به زمان بیشتری است.

مراجعه به دندانپزشک پس از  درمان کانال ریشه

Tooth denervation4

در برخی مواقع برای عصب کشی دندان شما نیاز به دو جلسه دارید و بعد از درمان کانال ریشه، بعد از چند روز باید مجدد به دندانپزشک مراجعه کرد. در جلسه ی دوم پزشک با استفاده از تصویربرداری اشعه ایکس از عدم وجود هرگونه عفونت در محل زخم مطمئن خواهد شد. بعد از اطمینان از اینکه محل مورد نظر فاقد عفونت است، به پر کردن دندان مورد نظر و آماده سازی دندان برای قرار دادن روکش می پردازد.

کلام نهایی و راهنمای مراجعه به متخصص

از جمله خدمات دندانپزشکی، عصب کشی می­باشد. اگر پوسیدگی و عفونت به ریشه ی دندان گسترش پیدا کند و پالپ دندان را مورد هدف قرار دهد، نیاز به انجام عصب کشی می­باشد. دردی که شما را مجبور به مراجعه به دندان پزشکی می­کنند، به خاطر وجود عفونت و پوسیدگی می­باشد. در برخی مواقع ممکن است دندان نیاز به عصب کشی داشته باشد ولی علائم خاصی را نشان ندهد. اگر دندان شما دارای حساسیت به به سرما و گرما می­باشد و به صورت مکرر آبسه می زنند باید به درمان کانال ریشه بپردازید.

در عصب کشی دندان در ابتدا محل دندان بی حس شده و برای رسیدن به کانال عصب کشی دندان تراشیده می­شود و برای برداشتن پالپ و عصب دندان از وسایل مخصوصی استفاده می­شود. در ادامه کانال عصب ضدعفونی شده و با مواد خاصی پر می­شود. در نهایت حفره­ی دندان پر می­شود و برای روکش گذاشتن آماده می­شود. بعد از عصب کشی، دندان حساس تر و شکننده تر می­شود، به همین دلیل نیاز به روکش دارد.

اگر کانال های دندان به خوبی عصبی کشی نشده باشد و یا اینکه به خوبی پر نشده باشد، ممکن است به درد و عفونت در دندان مورد مبتلا شوید. نقش دندان پزشک خوب در فرایند عصب کشی را نباید نادیده بگیرید.

پرسش­های رایج

دندان عصب کشی شده تا چه زمانی کاربرد دارد؟

درمان کانال ریشه یا همان عصب کشی به عنوان درمانی برای پالپ دندان عفونی استفاده می­شود. در این نوع عفونت، پوسیدگی تا ریشه­های دندان می­رسد. دندان بعد از عصب کشی شکننده می­باشد و نسبت به دیگر دندان هایتان ضعیف تر می­باشد. معمولا دندان عصب کشی شده بدون روکش بین 10 الی 15 سال در خوشبینانه ترین حالت عمر می­کند، اما اگر روکشی روی دندان عصب کشده قرار بیگرد، عمر آن افزایش پیدا می­کند.

آیا عصب کشی دندان، فرایندی دردناک است؟

معمولا افراد به خاطر ترس از عصب کشی به دندان پزشکی نمی­روند. اما عصب کشی فرایندی دردناک نیست چون دندان پزشک از آمپول های بی حسی موضعی برای بی حسی موضعی دندان مورد نظر و نواحی اطراف آن استفاده می­شود. معمولا در این فرایند شما دردی را حس نمی کنید ولی بعد از اینکه دندان از بی حسی درآمد، ممکن است درد جزئی را حس کنید که این شرایط طبیعی است.

آیا خانوم باردار می­تواند دندان خود را عصب کشی کند؟

از عوارض دوران بارداری می­توان به عوارض و مشکلاتی که برای دندان ها ایجاد می شود، اشاره کرد، تعدادی از خانوم ها در قبل از بارداری نیازی به عصب کشی دندان های خود ندارند. خوشبختانه انجام عصب کشی عوارضی برای خانم های باردار ندارد.

برای کاهش درد دندان عصب کشی باید چه مراقبت های انجام دهیم؟

می­توانید از مسکن استفاده کنید. بعد از اتمام اثر بی حسی ممکن است احساس درد در قسمت فک و لثه را تجربه کنید و می توانید با استفاده از داروهای مسکن و ضد التهاب که نیازی به نسخه ندارند، درد را در این قسمت کنترل کنید.

علت تغییر رنگ دندان سیاه شده چیست؟

بعد از عصب کشی پالپ دندان ملتهب شده و دندان به رنگ تیره در می آید. در این قسمت رگ های خونی آسیب دیده و لک های خونی به قسمت توبول های عاجی وارد می­شود. در این زمان دندان فاقد حیات، عصب و رگ‌های خونی می­باشد. در واقع سیاه شدن دندان به معنی از دست دادن منبع مواد مغذی است. در نهایت عاج (دنتین) خشک شده و ریز ساختار آن تغییر کرده و دندان به شدت شکننده می­شود. البته شکننده شدن دندان برای همه­ی دندان های عصب کشی رخ نمی دهد. اگر سیاه شدن دندان به زودی تشخیص داده شود می­توان به دکتر مراجعه کرد و فرایند مذکور را درمان و کنترل کرد.

آیا می­توان روی دندان عصب کشی شده، روکش قرار داد؟

بله. در واقع همه­ ی دندان ها به روکش نیازی ندارند، اگر دندان ملتهب و عفونی شود عصب کشی و در نهایت روکش قرار داده می­شود.

پرا بعد از عصب کشی دندان تیر می­کشد؟

اگر به مدت 1 الی 2 هفته دندان شما تیر بکشد و این درد روند کاهشی نداشته باشد، اصلا طبیعی نیست و نشان دهنده عدم موفقیت در عصب کشی دندان شما است و عفونت همچنان در دندان وجود دارد.

شبکه دندان عصب کشی شده چرا خونریزی می­کند؟

اگر خونریزی تا 2 روز ادامه داشته باشد، این شرایط طبیعی است اما اگر طولانی شد سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. چون احتمال ایجاد آبسه وجود دارد. خونریزی لثه ممکن است به خاطر فعالیت های دیگری مانند عدم مراقبت درست از دندان، مصرف مواد غذایی سفت یا مسواک زدن محکم است که امکان ایجاد آسیب شدید به دندان می­شود.

بعد از عصب کشی دندان چقدر زمان نیاز است که بتوانیم غذا بخوریم؟

برای سفت شدن مواد پرکننده 30 الی 45 دقیقه زمان نیاز است و بعد از آن می­توان غذاهای نرم بخورید. اما در کل پیشنهاد می­شود به منظور جلوگیری از لب گزیدگی بعد از رفتن بی حسی مواد غذایی مصرف شود.

اگر دندان عصب کشی شده شکست باید به اورژانس مراجعه کرد؟

اگر شکستی در دندان عصب کشی شده رخ بدهد به درمان اورژانسی نیازی نیست. در این زمان شما به انجام مجدد درمان نیاز دارید. به منظور جلوگیری از شکستگی بیشتر می­توانید از روکش برای محافظت از دندان خود استفاده کنید.

عصب کشی دو مرحله‌ای چیست؟

در بیشتر مواقع عصب کشی در دو مرحله صورت می­گیرد. در مرحله­ی اول قسمت عفونی دندان برداشته می­شود و در مرحله­ی دوم کانال ریشه ضدعفونی شده و با استفاده از مواد پرکردنی و روکش قست های تراشیده شده را پر می­کنند.

چرا برای برخی از دندان­های که نیاز به عصب کشی دارند باید در 2 جلسه به دکتر مراجعه کرد؟

در بیشتر اوقات کانال ریشه در 2 مرحله درمان می­شود. این 2 جلسه در جهت ایجاد اطمینان از تمیزی کانال عفونی شده و محافظت و درزگیری کامل ایجاد می­شود.

عصب کشی به چقدر زمان نیاز دارد؟

زمان استاندارد برای عصب کشی 30 دقیقه یا مقداری بیشتر از یک ساعت است. اما در موارد شدیدتر ممکن است به 90 دقیقه یا بیشتر زمان ببرد. در برخی موارد متخصص دندانپزشک برای پر کردن دائمی دندان و استفاده از روکش نیاز به دو جلسه درمان دارد.

لیست پزشکان مرتبط:

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا