آیا در دوران بارداری رابطه ی جنسی برای جنین مضر است ؟
در دوران بارداری، رابطه جنسی میتواند آغازگر یک سفر جدید در زندگی مشترک شما باشد. اما چگونه میتوان در زمان بارداری یک رابطه جنسی مطمئن داشت.
بسیاری از زوجها به خاطر باورهای غلط و شایعات یا آسیبهای گذشته مثل تجربه سقط جنین یا ترس از آسیب رسیدن به جنین، از داشتن رابطه جنسی در زمان بارداری خودداری میکنند. اما بدانید که اگر بارداری شما بدون مشکل باشد هیچ محدودیت در برقراری رابطه ی جنسی ندارید و میتوانید در طول دوران بارداری به رابطه جنسی بدون مشکل بپردازید. در طول دوران بارداری، بسیار مهم است که «با همسر خود در ارتباط باشید» و «رابطه زناشویی را حفظ کنید».
از آنجا که برقراری رابطه جنسی در زمان بارداری علاوه بر فواید فراوان، ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد، حتما در این زمینه با یک متخصص زنان و زایمان مشاوره کنید.
آیا در دوران بارداری میتوان رابطه جنسی برقرار کرد؟
بله! در صورتی که بارداری به طور طبیعی پیش برود و هیچ مشکلی برای مادر و جنین وجود نداشته باشد، با رعایت نکات پزشکی میتوانید رابطه جنسی را در دوران بارداری ادامه دهید. باورهای سنتی مانند آسیب به جنین با داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری یا احتمال سقط و زایمان زودرس را فراموش کنید. فقط برخی از مادران با وضعیتهای خاص قادر به داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری نیستند. برخی از مشکلات داشتن رابطه جنسی در بارداری عبارتند از
- ترس از آسیب به جنین و مادر
- احساس شرم و گناه برای داشتن رابطه جنسی در بارداری
- فکر اینکه جنین متوجه میشود شما رابطه جنسی دارید.
- استرس نگرانی از آینده
- ترس از تغییرات زندگی با آمدن نوزاد
- مشکلات بارداری مثل تهوع، اختلال در خواب، خستگی زیاد، کجخلقی و افسردگی بارداری، حساسیت واژن و سینهها و غیره
- استرس از پدر و مادر شدن
این موارد از جمله مشکلاتی هستند که میتوانند جلوی رابطه جنسی در دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول، را بگیرند. همه این نکات را از ذهن خود حذف کنید.
رابطه جنسی در دوران بارداری به جنین آسیبی نمیزند. علاوه بر این، جنین هیچگاه به رابطه جنسی شما پی نخواهد برد، زیرا هوشیاری او هنوز به طور کامل تکامل نیافته است. در حین بارداری، جنین توسط رحم و عضلات دیواره شکم محافظت میشود و در طول رابطه جنسی مشکلی پیدا نمیکند. از یک طرف، جنین درون رحم مادر توسط مایع آمنیوتیک محافظت میشود که از آسیب رسیدن به جنین در زمان انقباضات غیر زایمانی جلوگیری میکند. اگر مایلید درباره مراقبتهای زمان بارداری و اقدامات قبل از بارداری بیشتر بیاموزید، با ما در ارتباط باشید.
متن انگلیسی:
Here is a word-for-word rewrite of your text in English: The baby growing inside you is safeguarded by the amniotic fluid within your womb, and also by the robust muscles of the uterus. Engaging in sexual activities will not harm your baby, provided you do not have complications like preterm labor or issues with the placenta.
ترجمه متن:
جنین درون شما توسط مایع آمنیوتیک و عضلات قوی رحم در شکم مادر محافظت میشود. تا زمانی که مشکلاتی مانند زایمان زودرس یا مشکلات جفتی نداشته باشید، فعالیتهای جنسی در دوران بارداری برای شما مشکلساز نخواهد بود.
به نقل از mayoclinic
بهترین موقعیت برای برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری چه موقع است؟
بر اساس گفته متخصصان زنان و زایمان، «سهماهه دوم بارداری» بهترین زمان برای رابطه جنسی کامل در دوران بارداری است. همانطور که قبلاً اشاره شده، در این دوره، مادر و جنین در شرایط پایداری قرار دارند و خطر سقط یا مشکلات دیگر حل شده است. علاوه بر این، هورمونها به سطح پایداری خود رسیدهاند و میتوان فعالیتهای جنسی و رابطه زناشویی را دوباره شروع کرد.
در سه ماه آخر بارداری و به ویژه در روزهایی که به زمان زایمان نزدیک هستید، با توجه به دردها و انقباضات رحمی و آمادهسازی بدن برای زایمان طبیعی، توصیه میشود که از رابطه جنسی با دخول کامل و بدون استفاده از محافظ خودداری کنید. در این موقعیت، هورمونهایی که در مایع منی وجود دارند، به نام «پروستاگلاندین»، انقباضات رحمی را تشدید میکنند.
در نتیجه، متخصصان زنان و زایمان فقط در شرایط خاصی رابطه جنسی در اواخر بارداری را پیشنهاد میکنند. این شرایط عبارتند از اینکه مادر هنوز درد یا انقباض زایمان را تجربه نکرده باشد و هفتههای بارداری او نیز کامل شده باشد. در چنین حالتی، میتوان از رابطه جنسی و ارگاسم برای آماده سازی رحم جهت زایمان استفاده کرد.
مادران باردار در چه ماه هایی از بارداری مجاز به برقراری رابطه ی جنسی هستند؟
در ماههای متفاوت از سال، به دلیل ترشح هورمونها و وضعیتهای تازهای که مادر در آنها قرار دارد، احساسات نو و متنوعی درباره رابطه جنسی در او پدید میآید. در این بخش، ما رابطه جنسی در دوران بارداری را در ماههای متفاوت مورد بررسی قرار میدهیم.
رابطه جنسی در سه ماه اول بارداری
بعد از دریافت خبر بارداری و مراجعه به دکتر و انجام معاینات اولیه، اگر مشکلی وجود نداشته باشد و قلب جنین شکل گرفته باشد، زوجها قادر به برقراری رابطه جنسی در سه ماهه ی اول بارداری هستند. در شرایط زیر، توصیه نمیشود که در دوران بارداری رابطه جنسی داشته باشید:
- جفت در قسمت پایین بودن
- داشتن لکه بینی مداوم در طول دوران بارداری
- خونریزی
- داشتن درد در قسمت پایین شکم
- احتمال سقط بالا
- داشتن سابقه نارسایی دهانه رحم یا مشکلات دیگر مثل بارداری خارج از رحم و غیره
- داشتن سابقه زایمان زودرس
همچنین، برای زوجهایی که با استفاده از روشهای کمکی باردار شدهاند، تا حد ممکن توصیه نمیشود که در سهماهه اول بارداری رابطه جنسی داشته باشند.
- همچنین، در ۶ هفته اول بارداری، بیشتر زنان باردار به تقریبا همه چیز حساسیت نشان میدهند. در این دوره، بدن مادر تغییرات بزرگی را تجربه میکند که میتواند بر کاهش علاقه جنسی تأثیر گذار باشد. در این دوره، برخی از مشکلات ممکن است مانع از برقراری رابطه ی جنسی در حین بارداری شوند که شامل موارد زیر میشوند:
- احساس استفراغ
- خستگی
- حس بویایی قوی
- تغییرات غیرمعمول در ویار (مانند حساسیت نسبت به بوی همسر)
- تورم در واژن و سینهها
- درد در زمان نزدیکی
رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری
در دوران سه ماهه دوم حاملگی، اگر موارد زیر رخ دهد، پزشک توصیه به برقراری رابطه جنسی نمیدهد:
- جفت در قسمت پایین قرار دارد
- تاریخچه سقط یا زایمان زودهنگام وجود دارد
توجه: در حین بارداری، از حالتهای رابطه جنسی که در آن مرد روی زن است و شکم تحت فشار است، بپرهیزید. کمبود اکسیژن میان جفت و جنین یکی از عوارض این نوع رابطه جنسی است.
رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری
در سه ماهه آخر حاملگی، بدن شروع به ترشح هورمون های جدید میکند که بدن را برای زایمان آماده میکند. در این دوره، معمولاً زنان باردار با مشکلاتی مواجه میشوند که آنها را نسبت به برقراری رابطه جنسی در سه ماهه سوم حاملگی بیاشتیاق میکند. مشکلاتی که میتوانند رخ دهند عبارتند از:
- اختلالات گوارشی
- افزایش وزن
- تغییر شکل اندامها
- بواسیر
- فشار جنین به مثانه و واژن
در سه ماهه آخر بارداری، پس از مشاوره با پزشک متخصص زنان و زایمان و در صورت عدم وجود مشکلات زیر، شما مجاز به برقراری رابطه ی جنسی هستند
- جفت سرراهی
- زایمان زودهنگام
- ترکیدگی زودرس کیسه آب
- خونریزی
چه نوع رابطه جنسی در دوران بارداری مشکل زاست؟
با توجه به اینکه گفته شده، برای زنان باردار با شرایط سالم و طبیعی، رابطه جنسی با دخول کامل توسط متخصص زنان و زایمان تایید میشود. با این حال، در برخی موارد، شرایط خاصی وجود دارد که رابطه جنسی در دوران بارداری را بسیار خطرناک میکند. این شرایط عبارتند از:
- پارگی زودتر از موقع کیسه آب
- خونریزی در زمان بارداری
- سابقه فشارخون بالا در زمان بارداری
- اختلالات و مشکلات دهانه رحم
- زایمان چندگانه و گشادی واژن
- سابقه سقطهای مکرر (بیش از ۵ بار)
- سابقه انقباضهای مداوم رحم
همچنین، در بارداری هایی که دارای خطر بالایی هستند، پزشکان توصیه نمیکنند که رابطه جنسی با دخول کامل داشته باشید. موارد زیر را میتوان به عنوان بارداریهای خطرناک در نظر گرفت:
- خطر زایمان قبل از موعد (شروع انقباضات رحم از هفته ۳۷)
- خطر سقط جنین
- ترشحات واژینال بیش از حد
- دردهای شکمی بدون علت مشخص
- پارگی یا نشت کیسه آب و مایع آمنیوتیک
- باز شدن زودهنگام دهانه رحم برای زایمان
- جفت یا جفت سرراهی (Placenta previa) در موقعیت پایین
- وجود چندقلو
با آموزش متخصص در مورد رابطه جنسی در دوران بارداری، شما میتوانید از دوره بارداری خود لذت ببرید.
آیا بارداری دلیلی برای افزایش میل جنسی است؟
تغییرات هورمونی در دوران بارداری برای برخی زنان باعث افزایش و برای برخی دیگر کاهش میل جنسی میشود. تجربیات هر زن باردار بر اساس وضعیت فیزیکی، روحی و محیطی خود و همچنین عوامل متعدد دیگر متفاوت است.
با آغاز بارداری در برخی از زنان، سطح استروژن افزایش مییابد که باعث افزایش اشتیاق به رابطه جنسی میشود. این وضعیت میتواند باعث لذت بخش تر شدن رابطه ی جنسی برای زوجین میشود. از مهم ترین عواملی که باعث افزایش میل جنسی در زمان بارداری میباشد، افزایش جریان خون در اندامی مانند لگن و رحم و حساسیت بالای واژن است. از طرف دیگر با افزایش ترشحات در ناحیه ی واژینال باعث به اوج رسیدن میل و لذت جنسی میشود.
در برخی از خانم نازک شدن دیوارهی واژن و احساس درد در هنگام نزدیکی دلیلی برای کاهش میلی جنسی در آنها میشود. معمولا به خاطر حساسیت خلقی در مادران سه ماهه ی اول بارداری روابط جنسی همراه مشکلاتی است. بهترین زمان برای برقراری رابطه ی جنسی در دوران بارداری در سه ماهه ی دوم بارداری زمانی که مادر و جنین در پایدارترین شرایط جسمی و روحی هستند و میل جنسی کاهش یافته مجدد افزایش پیدا میکند.
اما در ماههای پایانی، ممکن است به دلیل افزایش حجم شکم، تغییر شکل بدن، ورمها یا عوارض دیگر بارداری، مادر قادر به داشتن رابطه جنسی نباشد. در این زمان، مادر حتی ممکن است احساس جذابیت نکند و اعتماد به نفس کافی نداشته باشد. بنابراین، در ماههای پایانی بارداری، عدم تمایل به رابطه جنسی در زنان متداول است. در چنین وضعیتی، شما به عنوان همسر باید نشان دهید که این شرایط هیچ تغییری در احساسات شما ایجاد نکرده و همچنان به همسرتان علاقه دارید. اگر در دوران بارداری با مشکلات زناشویی مواجه هستید، میتوانید از کمک یک متخصص درمان رابطه جنسی، روانشناس یا متخصص زنان و زایمان استفاده کنید.
تغییرات میل جنسی در مردان
بارداری، تغییرات جسمانی در بدن زن را ایجاد میکند. گاهی اوقات، این تغییرات مثل سفت شدن و بزرگتر شدن سینهها میتواند بر رغبت جنسی مردان تأثیر بگذارد و باعث افزایش علاقه به داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری شود. جالب است که بدانید بارداری فقط باعث تغییرات هورمونی در بدن زن نمیشود. گاهی اوقات، مردان نیز به دلیل وضعیت روحی و استرس پدر شدن، ممکن است با مشکلات جنسی مانند انزال زودرس یا انزال دیررس مواجه شوند یا حتی سردمزاجی شوند. بر اساس تحقیقات آماری، عمدهترین علت عدم تمایل مردان به داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری، «نگرانی از آسیب رسیدن به جنین» است.
مزایای رابطه جنسی در بارداری
توجه داشته باشید هدف از رابطه ی جنسی در بارداری تنها فرایند دخول نیست. شریکان جنسی در زمان بارداری از روش های متنوعی می توانند رابطه ی جنسی جدید و متنوعی را با همسر خود داشته باشند. لازم است که در این حوزه حتما با متخصصین مربوطه صحبت کنید. اگر متخصصین تایید کنند و مشکلی وجود نداشته باشد میتوانید در دوران بارداری رابطه ی جنسی داشته باشید. برقرای رابطه ی جنسی در زمان بارداری مزایای بسیاری دارد برای مثال:
1.نزدیکی بیشتر در رابطه ی زناشویی
بدون شک، بارداری تجربه دلپذیری برای شما و همسرتان خواهد بود. حالا فرصتی است که با استفاده از خلاقیت و تکنیکهای نوین، هیجان این زندگی جدید را افزایش دهید. دوران بارداری فرصت مناسبی برای افزایش صمیمیت با همسر و ابراز عشق و محبت به اوست. با مشورت پزشک می توان پوزیشن های متنوعی را در دوران بارداری امتحان کنید. برای مثال استفاده از پوزیشن هایی مانند رابطه ی جنسی با دهان، پوزیشن هایی که دارای فشار کمتر بر روی شکم و واژن میباشد و یا ایجاد لحظات عاشقانه بدون روابط جنسی قسمت هایی از ماجراجویی جدید میباشد. برقراری رابطه ی جنسی اثرات مفیدی بر تحکیم رابطه ی زناشویی و روحیه ی مادران دارد.
۲. کاهش درد مادر
درد بدن، تنشهای رحمی و لگنی، درد در منطقه واژن، حساسیت افزایش یافته سینهها با افزایش جریان خون در آنها و هزاران مشکل دیگر، از جمله دردهایی هستند که مادر باردار باید با آنها کنار بیاید. این دردها گاهی میتوانند بسیار آزاردهنده باشند. برقراری رابطه ی جنسی در زمان بارداری میتواند در تسکین این دردها مفید باشد. هنگام ارضا شدن و ایجاد ارگاسم در بدن سطح هورمون هایی مانند دوپامین و اکسی توسین افزایش پیدا میکند که باعث افزایش آستانه ی تحمل درد و ایجاد حالت سرخوشی در مادر میشود. اگر رابطه ی جنسی در مادر باردار به صورت صحیح صورت گیرد، باعث کاهش دردهای دوران بارداری میشود.
۳.کاهش مشکلات خواب
تعدادی از مادران حامله، از عدم توانایی در خوابیدن به ویژه در سهماهه سوم بارداری گلایه میکنند. در این دوران، وزن مادر افزایش یافته و جنین به سرعت در حال رشد و حرکت است؛ لذا ممکن است باعث بیخوابیهای شبانه شما گردد. برقراری رابطه ی جنسی و ایجاد ارگاسم باعث ترشح شدن هورمون آرام بخش و افزایش کیفیت خواب میشود.
۴. رابطه جنسی و کمک به زایمان دیر موقع
هنگامی که ۴۲ هفته از بارداری سپری شده و هنوز دردهای زایمان آغاز نشده، از رابطه جنسی به عنوان یک محرک برای زایمان استفاده میکنند. با توجه به توصیه ی پزشکان برقراری یک رابطه ی جنسی کامل و به ارگاسم رسیدن مادر دلیلی برای افزایش انقباضات لگنی و زایمان راحتتر است.
۵. داشتن روحیه ای شادتر
اکسیتوسین که در نتیجه رابطه جنسی در بدن ترشح میگردد، در کاهش اضطراب و استرس موثر است. بنابراین، مادر با روحیهای بهبود یافته، راحتتر با وضعیت جدید خود سازگار میشود.
معایب رابطه جنسی در بارداری چیست؟
رابطه جنسی در دوران بارداری گاهی بهجای منافع فراوان، میتواند سبب ایجاد مشکلاتی خاص برای مادر شود. از میان متداولترین خطرات رابطه جنسی در حین بارداری، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. افزایش خطر ابتلا به عفونت ها و بیماری های جنسی
کیسه آمنیوتیک حفاظت جنین را در برابر بیماریهای عفونی تضمین میکند. با این حال، مادر هنوز هم در خطر ابتلا به انواع بیماریهای عفونی قرار دارد. در این دوره، با افزایش گردش خون در واژن و افزایش ترشحات واژینال، شرایط مناسبی برای رشد باکتری، ویروس یا قارچ وجود دارد. اگر در رابطه ی جنسی محافظت نشده برقرار شود امکان دارد طرفین به بیماری هایی جنسی مانند کلامیدیا، سوزاک یا HIV مبتلا شود. به همین علت پیشنهاد میشود اگر قصد دارید در بارداری دخول کامل برقرار کنید، حتما از وسایل محافظت کننده مانند کاندوم استفاده کنید.
این عفونتها میتوانند به مادر و جنین آسیب عمیق وارد کنند و سبب پیش آمدن مشکلات و بیماریهای آتی شوند. اگر همسرتان به عفونت های مقاربتی مبتلا باشد از هر برقراری هرگونه رابطه ی جنسی اعمم از دهانی، مقعدی یا واژینال در زمان بارداری جلوگیری کنید.
۲. نرسیدن به ارگاسم و مشکلات پس از آن
این مسئله بیشتر در سه ماهه سوم بارداری رخ میدهد. در این دوره، عضلات رحم و لگن به حالت انقباض میرسند و عوامل مخالف فیزیکی و روانی مادر از دستیابی به ارگاسم و رهایی از این انقباض ممانعت میکنند. انقباضات مدت طولانی در این زمان میتواند از رسیدن خون به جنین از طریق جفت. جلوگیری کند. برای جلوگیری از این انقباضات طولانی مدت نیاز است که به پیش نوازی را قبل از رابطه ی جنسی را بیشتر بپردازید تا همسرتان برای رابطه ی جنسی کامل آماده شود.
۳. احساس درد در حین نزدیکی
مادران باردار به خاطر دلایل بسیاری در حین رابطه ی جنسی احساس درد میکنند. از جمله ی این عوامل عبارت است از:
- لغزنده نبودن واژن( استفاده از لوبریکانت ها یا روان کننده های دیگر تحت نظر پزشک)
- حساسیت بالای واژن
- وجود التهاب در واژن و مقعد
- خونریزی در رحم و لگن
به خاطر مشکلات ذکر شده مادر پس برقراری رابطه ی جنسی به کرامپ و درد دچار میشوند. این دردها با درد زایمان متفاوت است و خطری برای جنین ندارد. اما قابل ذکر است که اگر شدت درد ها به طور تدریجی افزایش پیدا کنند و بیشتر از دو روز ادامه داشته باشد، باید فورا به متخصصین مربوطه مراجعه کرد.
توجه: پیشنهاد میشود برای جلوگیری از بروز درد و کرامپ در دوران بارداری، حالت های مختلف سکس را امتحان کنید. لازم به ذکر است در ماه های اولیه و ماه های آخر بارداری از دخول عمیق جلوگیری کنید.
۴. تحریک جنسی و مشکلات آن
در طول دوره بارداری، بافتهای درونی واژن به خاطر گسترش رگهای خونی، از احتقان رنج میبرند. در این شرایط، واژن به رنگ بنفش تغییر میکند و خانم باردار در حالت تحریک جنسی قرار دارد. این تحریک سبب لیز شدن واژن شده و برای رسیدن به اوج لذت نیاز به زمان بیشتری میباشد. با توجه به افزایش خون در ناحیه لگن و حس تحریک مداوم، ممکن است درد کمر و کرامپهای قوی پس از رابطه جنسی در دوران بارداری را افزایش دهد.
دیسپارونی، یکی از متداولترین مشکلات در این دوره است که با نفوذ عمیق ایجاد میشود. این مسئله که همراه با درد زیاد است، میتواند نتیجه عفونت ادراری، کافی نبودن لغزش در واژن، تاخیر در انزال یا فشار زیاد به دهانه رحم با ضربات سخت باشد. برای یک تشخیص دقیق، شما باید به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
۵. خونریزی و لکه بینی
این مسئله نیز به خاطر تغییرات واژن و لگن در طول بارداری رخ میدهد. انزال دیررس، رابطه جنسی با مدت زمان طولانی و تکراری، انقباضات قوی رحم پس از رابطه جنسی در حاملگی و سایر موارد میتواند منجر به لکهبینی شود. اگر لکهبینی بسیار اندک باشد و به سرعت قطع شود، نگران نباشید، این طبیعی است. ولی اگر لکهبینی به تدریج افزایش یابد و همراه با درد و کرامپ باشد، حتماً وضعیت خود را به متخصص زنان و زایمان خود اطلاع دهید.
انواع و بهترین پوزیشن رابطه جنسی در بارداری کدامند؟
تا اینجا با اثرات و فواید برقراری رابطه ی جنسی در زمان بارداری مطالبی ذکر شد. هم اکنون زمان آن رسیده که به بررسی مناسب ترین حالت در رابطه ی جنسی بپردازیم. با توجه به نظرات متخصصان در این حوزه حالت هایی از رابطه ی جنسی در زمان بارداری مناسب هستند که دارای خصوصیات زیر باشند:
- جلوگیری از هرگونه فشار به شکم و واژن و اذیت شدن مادر
- جلوگیری از دراز کشیدن به حالت طاق باز
روابط جنسی در زندگی زناشویی پر از داستان های جدید است. اگر حامله هستید با پزشک خود در پوزیشن های جدید در رابطه ی جنسی مشورت کنید. مناسب ترین پوزیشن ها هنگام برقراری رابطه ی جنسی در بارداری عبارت است از:
- حالت v شکل یا زاویه دار
- حالت مرد در پشت: این حالت از رابطه ی جنسی به خاطر عدم فشار به جنین و مادر مناسب ترین حالت از رابطه ی جنسی در بارداری است
- حالت قاشقی: در این نوع از رابطه ی جنسی می توانید همزمان همسر خود را ماساژ دهید و عشق بازی انجام دهید. این پوزیشن را بدون محدودیت میتوان در کل دوران بارداری انجام شد. اگر هدف از رابطه ی جنسی، دخول کامل است، این نوع پوزیشن حداقل فشار را به قسمت شکم وارد میکند.
- حالت گاوچران: در این نوع از پوزیشن به خاطر نشسته بودن مادر میتوان به راحتی میزان دخول و ارگاسم را کنترل کرد. این پوزیشن برعکس حالت هایی است که میتوان برای برقراری رابطه ی جنسی در زمان بارداری تجربه کرد.
- بهره گیری از وسایل کمکی: استفاده از لبهی تخت یا صندلی و همچنین وسایل دیگر برای برقراری رابطه ی جنسی راحتر در زمان بارداری بسیار متداول است. برای استفاده از لبهی تخت برای برقراری رابطه ی جنسی در سه ماه اول بارداری استفاده از بالش برای ایجاد زاویه بین کمر و پهلو نباید فراموش شود. همانطور که ذکر شد برای برقرای رابطه ی جنسی در زمان بارداری از طاق باز خوابیدن باید خودداری کرد.
- حالت ایستاده: این نوع از رابطه ی جنسی به خاطر دخول سطحی که دارد مناسب برای زمان بارداری میباشد. این نوع پوزیشن از درد یا کرامپ های بعد از برقراری رابطه جنسی جلوگیری میکند.
پیشنهاد های لازم برای برقراری یک رابطه ی جنسی مفید در بارداری
همانطور که در بالاتر ذکر شد، عدم وجود مشکل در رابطه ی جنسی و طبیعی بودن بارداری به این معناست که میتوان به رابطه ی جنسی خود پرداخت. برای برقرای یک رابطه ی جنسی سالم و مفید در بارداری باید به پیشنهادات و توصیه های زیر توجه کرد:
- عدم دوری از همسر خود به هر دلیلی. افزایش احتمال خیانت، جدایی و سرد مزاجی از جمله اثرات این دوری میباشد.
- اگر از وضع ظاهری خود شرم دارید با همسر خود که بهترین دوست شماست درمیان بگذارید. همچنین با مشورت با یکدیگر میتوانید به متخصصان در این حوزه مانند تراپیست یا متخصص زنان و زایمان رجوع کنید.
- از برقراری دخول عمیق و رابطه ی جنسی خشن در زمان بارداری جلوگیری کنید.
- استفاده از وسایل محفاظت کننده مانند کاندوم را فراموش نکنید.
- اگر به بیماری های مقاربتی مبتلا شدید حتما به همسر خود اطلاع دهید و با او صادق باشید و شرایط پیش آمده را برای شرح دادید.
- اگر در دوران بارداری جفت پایین بود از برقراری رابطه ی جنسی جلوگیری کنید.
- در این دوران به بهداشت جنسی خود بیش از هر زمانی اهمیت دهید.
- همسر خود را ماساژ دهید و او را به خاطر شرایط سختی و جدیدی که پیش آمده او را درک کنید.
- پیشنهاد میشود نوازش و معاشقه را یاد بگیرید. علاقه تان با فعالیت هایی مانند نوازش کردن، بوسیدن یا صحبتکردن را در طول روز به همسر خود نشان دهید نه فقط زمانی که قصد رابطه جنسی دارید. این کار سبب میشود تا محیط را برای شروع رابطه جنسی بعد از بارداری مهیا کنید.
اهمیت رابطه جنسی در بارداری | خطرات رابطه جنسی در بارداری |
افزایش روحیه ی سرحال تر | خونریزی و لکه بینی |
کاهش احتمال زایمان بدموقع | تحریک جنسی و مشکلات آن |
کاهش مشکلات مربوط به خواب | احساس درد در زمان نزدیکی |
کاهش درد مادر | انقباضات ناشی از عدم ارگاسم |
افزایش صمیمیت در زندگی زناشویی | افزایش احتمال ابتلا به عفونت ها و بیماری های جنسی |
کلام نهایی و راهنمایی برای مراجعه به متخصص
به طور کلی، مراقبت از خود، جنین و همسرتان در حین حفظ یک زندگی جنسی سالم میتواند چالش برانگیز باشد. اگر بارداری شما طبیعی و بدون مشکل است، با پیروی از توصیههای یک متخصص زنان و زایمان، میتوانید به برقرای فعالیت جنسی منظم و مداوم بپردازید. با این حال، اگر برای باردار شدن از روشهای کمکی باروری استفاده کرده باشید یا بارداری با خطر بالا دارید، معمولاً پزشکان رابطه جنسی در طول بارداری را توصیه نمیکنند. با این حال، هنوز هم راههای فراوانی برای حفظ نزدیکی بین زوجین وجود دارد.
اگر با مشکلات زناشویی یا مسائل جنسی در طول بارداری روبرو هستید، حتما با یک تراپیست جنسی و روانشناس مشورت کنید. حتی اگر در دوران بارداری محدودیتهای خاصی برای رابطه جنسی دارید، نباید نزدیکی با همسرتان را فراموش کنید و باید رابطه عاطفی خود را حفظ کنید. این مسائل میتوانند دلیلی برای شروع مشکلات جدی در زندگی زناشویی شود.
پرسش های رایج
آیا دخول مقعدی در زمان بارداری مشکل دارد؟
دخول مقعدی باعث آسیب به جنین نمی شود اما مضرات زیادی برای مادر به دنبال دارد. در این نوع از رابطه ی جنسی فشار زیادی به لگن وارد میشود و رابطه ی جنسی را دردناک میکند. وجود درد زیاد در این نوع رابطه ی جنسی باعث سردمزاجی و دلزدگی از همسر میشود. این نوع رابطه ی جنسی باعث بروز هموروئید بارداری شود.
لازم به ذکر است در شرایط طبیعی از برقراری رابطه ی جنسی مقعدی و واژینال باید جلوگیری شود. این عمل باعث ورود باکتری های روده به واژن شده و عفونت واژینال را افزایش میدهد.
آیا رابطه جنسی در بارداری باعث زایمان زودرس میشود؟
بیشتر زایمانهای زودرس یا سقط جنین به علت اختلالات کروموزومی رخ میدهند؛ پس اگر بارداری شما طبیعی است، نیازی به نگرانی برای سقط جنین به دلیل رابطه جنسی در طول بارداری نیست.
چه زمانی باید به متخصص مراجعه کرد؟
اگر پس از برقراری رابطه جنسی و رعایت کامل توصیههای پزشک، مادر با خونریزی، کرامپ یا مشکل غیر معمولی طولانی مدت (از چند ساعت تا ۱ تا ۲ روز) مواجه شود، باید به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند. حتی ممکن است چند ساعت پس از رابطه جنسی با مشکلاتی مانند خونریزی، گرفتگی، یا درد شدید در ناحیه رحم و لگن مواجه شوید. در این وضعیت، بلافاصله در هر زمانی از روز یا شب با یک متخصص زنان و زایمان یا ماما تماس بگیرید و در صورت لزوم به بیمارستان بروید.