آیا ترمیم پرده بکارت امکانپذیر است؟ روشهای مختلف آن
ترمیم پرده بکارت موضوعی حساس و بحثبرانگیز در برخی جوامع امروزی است و بسیاری از دختران به دنبال انجام آن هستند. اما آیا واقعاً ترمیم پرده بکارت امکانپذیر است؟ این ترمیم چگونه و با چه روشهایی انجام میشود؟ روشهای متعددی برای ترمیم بکارت وجود دارد، اما اصلیترین و تقریباً تنها روش مؤثر، جراحی است.
روش ترمیم، بسته به وجود یا عدم وجود بقایای پرده بکارت، متفاوت خواهد بود.
ترمیم بکارت چیست؟
پرده بکارت بافتی نازک و گوشتی در دستگاه تناسلی زنان است که در ورودی واژن قرار دارد. شکل این ورودی در افراد مختلف، متفاوت است و در بیش از نیمی از زنان، پس از برقراری رابطه جنسی یا ورود جسم خارجی به واژن، پاره میشود. این پارگی میتواند با یا بدون خونریزی همراه باشد.
راههای ترمیم پرده بکارت کدامند؟
پرده بکارت پس از پارگی و آسیب، خودبهخود ترمیم نمیشود. در واقع، این بافت پس از آسیب، قابلیت بازسازی بافتی ندارد. از آنجا که مسئله بکارت در فرهنگها و مذاهب مختلف، تعاریف و نگرشهای متفاوتی دارد، برخی افراد که با وجود باورها و اعتقادات مذهبی و عرفی خود، رابطه جنسی داشته و پرده بکارتشان پاره شده است، با مشکل مواجه میشوند و به ترمیم آن فکر میکنند.
اما برای ترمیم پرده بکارت به چه پزشکی باید مراجعه کرد و شرایط آن چیست؟ افرادی که رابطه جنسی داشته و پرده بکارتشان آسیب دیده و قصد بازسازی آن را دارند، باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند. پزشک متخصص زنان از روشهای مختلفی برای ترمیم پرده بکارت استفاده میکند. بنابراین، بازسازی پرده بکارت از طریق روشهای مختلفی امکانپذیر است که در ادامه به طور خلاصه در جدول زیر به آنها اشاره میکنیم:
انواع روشهای ترمیم پرده بکارت | شیوههای مرتبط درمانی |
---|---|
جراحی بکارت | در این روش، پرده بکارت برای ترمیم، بخیه زده میشود. ممکن است تا چند روز پس از جراحی، کمی در ناحیه واژن احساس ناراحتی وجود داشته باشد. |
لیزر درمانی بکارت | هایمنوپلاستی با لیزر به منظور بازسازی پرده بکارت انجام میشود و بافت ورودی واژن (introitus) را که معمولاً در اولین رابطه جنسی پاره میشود، ترمیم میکند. |
استفاده از کپسول یا شیاف | روشی سریع و موقت است که در آن مایع رنگی شبیه خون از واژن در هنگام رابطه جنسی خارج میشود. |
درمان خانگی ترمیم پرده بکارت | پرده بکارت پس از پارگی، قابلیت رشد مجدد ندارد. برخی گیاهان دارویی و میوهها یا حتی ورزش کگل، تنها میتوانند به سفت شدن عضلات واژن کمک کنند. |
روشهای ترمیم بکارت
عمل پرده بکارت (هایمنوپلاستی)
هایمنوپلاستی چیست؟ هایمنوپلاستی (hymenoplasty) یا جراحی ترمیم بکارت، عملی است که طی آن فردی که به هر دلیلی بکارت خود را از دست داده، میتواند با بازسازی پرده بکارت، مجدداً باکره به نظر برسد. در این جراحی، معمولاً پرده بکارت به گونهای بازسازی میشود که پس از برقراری رابطه جنسی، خونریزی داشته باشد و بکارت را نشان دهد. توجه داشته باشید که در هایمنوپلاستی از پرده بکارت مصنوعی استفاده نمیشود و خود بافت به شکلی جراحی میشود که دستنخورده به نظر برسد.
این عمل ترمیمی با روشهای مختلفی انجام میشود که هر کدام برای موارد خاصی کاربرد دارند. به عنوان مثال، اگر پارگی پرده بکارت در فردی بیشتر از فرد دیگر باشد، نوع عمل ترمیمی نیز متفاوت خواهد بود. هنگام پارگی پرده بکارت، ممکن است بقایایی از آن باقی بماند یا کاملاً از بین برود. در ادامه، انواع روشهای جراحی برای هر دو حالت را بررسی میکنیم:
عمل ترمیم هایمن که بقایا دارد:
اگر فردی که بکارت خود را از دست داده، هنوز بقایایی از پرده بکارتش وجود داشته باشد، میتوان آن بخشها را به هم دوخت و پرده را مجدداً ترمیم کرد. در این موارد، جراحی زمان کوتاهی (کمتر از ۴۵ دقیقه) نیاز دارد و به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی انجام میشود. حدود ۳ تا ۴ روز طول میکشد تا بخیهها جوش بخورند و در صورت جذبی بودن، جذب شوند.
عمل ترمیم پرده بکارتی که بقایا ندارد:
اگر در اثر رابطه جنسی، پرده بکارت پاره شده و هیچ بقایایی از آن باقی نمانده باشد، میتوان از بافت واژن برای ساختن پرده بکارت استفاده کرد. در این موارد، از بافتهای سطحی واژن برای ساختن پرده استفاده میشود و پردهای سالم ایجاد میشود که در صورت برقراری رابطه جنسی، پاره شده و خونریزی میکند.
این عمل ترمیمی نسبت به جراحی قبلی، پیچیدهتر است و نیاز به استراحت دارد. همچنین، تا مدتی (حدود ۳ ماه) پس از جراحی، نباید رابطه جنسی برقرار شود.
روش دیگر جراحی ترمیمی بکارت برای پردهای که بقایا ندارد، آلوپلنت است که در آن از پیوند بافت استفاده میشود. این روش شبیه به پرده بکارت عمل میکند و برای تنگ کردن واژن استفاده شده و بکارت را تقلید میکند. در هر دو مورد، جراحی نسبت به دوختن بقایای پرده به یکدیگر، دشوارتر و طولانیتر است و افرادی که از این دو روش استفاده میکنند، باید مدتی پس از جراحی از نزدیکی خودداری کنند.
ترمیم پرده بکارت با لیزر
در روش لیزر پرده بکارت یا سفت کردن پرده بکارت، پزشک متخصص لبههای بافت واژن را بدون پوشاندن کامل دهانه واژن، با لیزر بخیه میزند. پس از مدتی، لبهها در کنار هم رشد میکنند و بکارت بدون بخیه جراحی فیزیکی ترمیم میشود. در این روش نیازی به جوش خوردن بخیههای هایمن نیست.
هزینه ترمیم بکارت با لیزر چقدر است؟
هزینه عمل جراحی ترمیم بکارت در بیمارستان و کلینیک خصوصی کمی متفاوت است، اما حدوداً ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.
کپسول ترمیم پرده بکارت یا قرص ترمیم بکارت
این کپسولها (یا شیاف) حاوی مایعی به رنگ خون هستند که در محل پرده بکارت به بافت واژن متصل میشوند و پس از پارگی در حین رابطه جنسی، مایع رنگی را به داخل واژن میریزند و به نظر میرسد که پارگی پرده بکارت اتفاق افتاده است.
کپسول ترمیم پرده بکارت را از کجا تهیه کنیم؟
امکان تهیه آن از داروخانهها یا به صورت اینترنتی وجود دارد، اما به یاد داشته باشید که این روش موقتی است و ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
آیا شیاف پرده بکارت کافی است؟
نمیتوان اطمینان داشت که شیاف ترمیم بکارت واقعاً بکارت را تقلید میکند، اما در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته است.
ترمیم پرده بکارت در خانه
برخی روشهای دیگر به عنوان ترمیم بکارت بدون عمل در منزل انجام میشوند که در ادامه به یکی از آنها میپردازیم.
ترمیم پرده بکارت با داروهای گیاهی:
برخی داروهای گیاهی مانند آلوئه ورا، انگور فرنگی، مازو و پیوراریا میریفیکا میتوانند با سفت کردن عضلات واژن و افزایش خاصیت کشسانی آن، به بازگشت واژن به حالت طبیعی و احتمالاً بازسازی پرده بکارت کمک کنند. توجه داشته باشید که هیچکدام از این روشها قطعی نیستند و استفاده موضعی آنها باید تحت نظر پزشک متخصص زنان باشد تا مشکلی برای فرد ایجاد نشود.
قطعیترین راه ترمیم پرده بکارت، جراحی است. برای تأکید مجدد، تنها راه مطمئن برای ترمیم پرده بکارت، عمل جراحی است. روشهای تقلیدی مانند کپسول یا راههای خانگی، گزینههای مطمئنی نیستند.
مراقبتهای بعد از عمل ترمیم بکارت:
برای بهبودی کامل، باید نکات زیر را رعایت کنید:
- از نزدیکی کردن در بازه ممنوعه، متناسب با نوع جراحی، خودداری کنید.
- از وارد کردن جسم خارجی به داخل واژن بپرهیزید.
- سعی کنید در دو هفته اول نیمهنشسته باشید و به طور کامل ننشینید.
- داروهای تجویز شده (در صورت لزوم آنتیبیوتیک) را سر موقع مصرف کنید.
- پس از حمام رفتن و دستشویی رفتن، خود را با سشوار خشک کنید.
- اگر زمان انجام تست پاپ اسمیر را دارید، آن را عقب بیندازید.
- خوردن کمپوت آناناس میتواند مفید باشد.
عوارض ترمیم بکارت چیست؟
شایعترین عارضه پس از عمل ترمیم بکارت، عفونت است. بهداشت را به خوبی رعایت کنید تا مشکلی پیش نیاید. از دیگر عوارض ترمیم بکارت، اگر با واژینوپلاستی همراه باشد، درد حین نزدیکی است. برای آگاهی از عوارض عمل ترمیم بکارت، با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.
جراحی هایمنوپلاستی برای ترمیم پرده بکارت ایمن و مؤثر است. با این حال، مانند هر جراحی دیگری، ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد که به تخصص جراح و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. عمل جراحی بکارت به غیر از خونریزی غیر طبیعی، خطرات زیادی ندارد.
علت خونریزی بعد از ترمیم بکارت چیست؟
معمولاً بیماران در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول، خونریزی خفیفی را تجربه میکنند که طبیعی است. تقریباً ۶ هفته طول میکشد تا این ناحیه به طور کامل بهبود یابد و بخیهها بافت واژن را جوش دهند.
ترمیم بکارت قانونی است یا خیر؟
از آنجا که در یک کشور اسلامی زندگی میکنیم، مسئله بکارت در تعیین سرنوشت دختران تأثیرگذار است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که آیا برای ترمیم پرده بکارت نیاز به مجوز است؟ یا اینکه ترمیم پرده بکارت غیرقانونی است؟ در برخی موارد، عمل ترمیمی به صورت قانونی انجام میشود و به فرد مجوز ترمیم بکارت داده میشود. به عنوان مثال، ترمیم بکارت پس از تجاوز جنسی قانونی است. افرادی که میتوانند از نظر قانونی مجوز ترمیم بکارت دریافت کنند، عبارتند از:
- زنانی که نشانههای تجاوز در آنها وجود دارد و بکارت خود را در اثر این حادثه از دست دادهاند.
- افرادی که در اثر حوادث و سوانح، بکارت خود را از دست دادهاند.
- ورزشکارانی که به علت برخی فعالیتهای سنگین و ورزشهای نامناسب، دچار پارگی بکارت شدهاند.
اما اگر عمل ترمیمی به منظور فریب همسر و باکره جلوه دادن خود انجام شود، غیرقانونی است و پزشکی که این کار را انجام میدهد نیز شریک جرم خواهد بود.
گواهی سلامت بکارت بعد از ترمیم چیست؟
معاینه پزشکی قانونی معمولاً ترمیم بکارت را به راحتی تشخیص میدهد. در مواردی که پرده به خوبی دوخته شده و محل بخیه با لیزر از بین رفته باشد، تشخیص ترمیم کمی دشوارتر میشود، اما همچنان ممکن است. معایناتی که توسط متخصص مامایی، بهورزها یا متخصص زنان در مطبهای خصوصی انجام میشود، معمولاً میتواند بدون تشخیص ترمیم و همراه با گرفتن گواهی سلامت باشد.
نتیجهگیری و راهنمای مراجعه به پزشک
بکارت در برخی کشورها مانند کشورهای اسلامی، از جمله ایران، هنوز مسئلهای چالشبرانگیز است. برای برخی افراد، بکارت مسئلهای حیثیتی و بسیار حساس است. گاهی در جریان برخی اتفاقات و تصادفات یا ورزشهای سنگین یا متأسفانه در اثر تجاوز، پرده بکارت از بین میرود. در این موارد، امکان ترمیم بکارت به صورت قانونی وجود دارد.
پرسش و پاسخ
زمان مناسب برای ترمیم پرده بکارت چه زمانی است و تا چه مدت پس از پارگی پرده بکارت میتوان آن را ترمیم کرد؟
پس از پارگی پرده بکارت، در هر زمانی میتوان برای ترمیم آن اقدام کرد. اما بهتر است زمان زیادی از آن نگذرد تا جراحی سادهتر باشد و حداقل بقایای پرده باقی بماند.
آیا لازم است پرده ارتجاعی، عمل ترمیم پرده بکارت انجام دهد؟
یکی از انواع پرده بکارت، ارتجاعی است که در صورتی که به علائم دیگری مثل تغییر جهت چینهای واژن و تغییر دهانه ورودی آن توجه نشود، نمیتوان از روی آن متوجه از دست رفتن بکارت شد. بنابراین، نیازی به جراحی ترمیمی پرده ارتجاعی نیست.
آزمایش قبل از ازدواج، ترمیم پرده بکارت را نشان میدهد؟
بکارت تنها با معاینه پزشکی قانونی تشخیص داده میشود و سایر معاینههای انجام شده در مطبهای خصوصی، ارزش قانونی ندارند. همچنین، در آزمایش ازدواج نمیتوان بکارت و ترمیم آن را تشخیص داد.
برای عمل ترمیم پرده بکارت، اجازه همسر یا پدر لازم است؟
برای این عمل ترمیمی، نیازی به اجازه همسر یا پدر نیست. تنها در مواردی که تجاوز، حوادث یا اتفاقات تصادفی باعث پارگی بکارت شدهاند، میتوان مجوز قانونی گرفت که در این موارد نیز نیازی به اجازه پدر یا همسر نیست.
آیا متخصص میتواند تشخیص دهد که قبل از رابطه جنسی، پرده دوخته شده است؟
هنگامی که پرده پاره میشود، نمیتوان تشخیص داد که از قبل دوخته شده بوده یا پرده طبیعی خود فرد بوده است. اما میتوان تشخیص داد که نزدیکی در ۳ هفته پیش بوده یا به زمان قبلتر برمیگردد.
حکم شرعی دوختن پرده بکارت چیست؟
در صورتی که این کار برای فریب دادن همسر انجام شود، حرام است و شوهر میتواند زن را طلاق دهد.
عمل ترمیم پرده بکارت چقدر طول میکشد؟
اگر جراحی با بقایای پرده باشد، حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه. اما اگر جراحی بدون بقایای پرده باشد، بین ۱ تا ۲ ساعت متغیر است.
برای عمل ترمیم پرده بکارت، نیاز به بیهوشی است؟
ترمیم بکارت را میتوان با بیحسی موضعی انجام داد و نیازی به بیهوشی عمومی نیست.
بعد از ترمیم پرده بکارت، خونریزی اتفاق میافتد؟
اگر نزدیکی در بازه ممنوعه صورت بگیرد یا جسم خارجی وارد واژن شود، میتواند ترمیم را از بین ببرد و باعث خونریزی شود.
آیا کسی که بکارتش از دست رفته و عمل کرده، باکره محسوب میشود؟ این دختر برای ازدواج نیاز به اذن پدر دارد؟
دختری که تا به حال ازدواج نکرده است، باید برای ازدواج اذن پدر را داشته باشد. این مسئله ربطی به باکره بودن یا نبودن دختر ندارد.
مدت زمان جوش خوردن بخیه پرده بکارت چقدر است؟
حدود ۳ تا ۴ روز طول میکشد تا بخیهها جوش بخورند و در صورت جذبی بودن، جذب شوند.
دوختن پرده بکارت با لیزر ممکن است؟
هنگامی که هایمنوپلاستی انجام میشود یا پرده بکارت از طریق پیوند و بافت واژن مجدداً بازسازی میشود، میتوان با استفاده از پرتوهای لیزری، بافت هایمن (پرده بکارت) را یکدست کرد و آن را طبیعیتر نشان داد. هزینه یکدست کردن پرده بکارت با لیزر در کلینیکهای مختلف، متفاوت است و به پزشک متخصص زنان و جراحیهای قبلی بستگی دارد.
آیا ترمیم پرده بکارت درد دارد؟
جراحیها با بیحسی موضعی انجام میشوند و معمولاً در حین فرایند، دردی احساس نمیشود. پس از جراحی، درد قابل تحمل است و میتوان با مسکنهای تجویزی یا بدون نسخه، درد را کنترل و مدیریت کرد.
ترمیم پرده بکارت قابل تشخیص است؟
اگرچه به صورت قطعی روشی برای تشخیص آن وجود ندارد، اما با آزمایش سلامت بکارت در مواردی امکانپذیر است.
ترمیم پرده بکارت با گیاهان دارویی امکانپذیر است؟
خیر، پرده بکارت پس از پارگی، نمیتواند مجدداً تشکیل شود.
ترمیم پرده بکارت حلقوی و ترمیم پرده بکارت ارتجاعی چه هستند؟
بکارت حلقوی و ارتجاعی از انواع پرده بکارت هستند. در نوع حلقوی، هایمن به صورت دایرهای در دهانه واژن قرار میگیرد و در نوع ارتجاعی، خاصیت کشسانی دارد و پس از رابطه جنسی، فرد دچار خونریزی نمیشود.
لیست پزشکان مرتبط:
- سکینه موید محسنیمتخصص زنان و زایمان | تهران
- طاهره لبافمتخصص زنان و زایمان | تهران
- فرزانه چوبسازمتخصص زنان و زایمان | تهران
- فریبا خطیرمتخصص زنان و زایمان | تهران
- حسین آصف جاهمتخصص زنان و زایمان | تهران
- آزاده اکبری سنهمتخصص زنان و زایمان | تهران
- رکسانا رحمتیانمتخصص زنان و زایمان | تهران
- سمانه کاشیجراح و متخصص زنان زایمان نازایی فلوشیپ ناباروری IVF | تهران
- آزاده افضل زادهمتخصص زنان و زایمان، فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی و اندومتریوز | تهران
- فاطمه امیدی فرمتخصص زنان و زایمان | تهران