خبر

عینک مخصوص مبتلایان صرع حساس به نور

افرادی که به صرع حساس به نور مبتلا هستند، به زودی می‌توانند بدون نگرانی از تشنج، تلویزیون تماشا کنند یا از وسایل الکترونیکی دیگر استفاده کنند. دانشمندان بریتانیایی موفق به طراحی عینک‌هایی شده‌اند که طول موج‌های خاصی از نور، به‌ویژه آن‌هایی که باعث تحریک تشنج می‌شوند، را مسدود می‌کند.

به گزارش ایسنا، برآوردها نشان می‌دهد که از هر ۴۰۰۰ نفر، یک نفر به صرع حساس به نور مبتلا است. این بیماری همان‌طور که از نامش پیداست، توسط نور تحریک می‌شود. الگوهای نوری متناوب و چشمک‌زن، مانند نورهای موجود در باشگاه‌ها، خودروهای اضطراری، تلویزیون، فیلم‌ها و بازی‌های ویدیویی، در صورت داشتن ترکیب خاصی از روشنایی، فرکانس و طول موج، می‌توانند عامل تحریک تشنج باشند.

به نقل از نیواطلس، دانشمندان دانشگاه‌های گلاسکو و بیرمنگام عینکی طراحی کرده‌اند که می‌تواند احتمال بروز تشنج را کاهش دهد. این عینک با لنزهایی مجهز شده است که تقریباً تمامی طول موج‌های نوری بین ۶۶۰ تا ۷۲۰ نانومتر را مسدود می‌کند. این محدوده از نور قرمز، نقش قابل توجهی در حادثه مشهور “پوکمون” در سال ۱۹۹۷ داشت، جایی که یک صحنه تلویزیونی با نور چشمک‌زن، باعث تشنج صدها کودک ژاپنی شد.

این عینک دارای لنزهایی با کریستال‌های مایع است که خواص نوری خود را در پاسخ به گرما تغییر می‌دهند. فریم این عینک مجهز به مدار کوچکی است که دمای لنزها را تا ۳۶.۵ درجه سانتی‌گراد (۹۷.۷ درجه فارنهایت) گرم کرده و به این ترتیب، طول موج‌های مشخصی از نور قرمز را منعکس می‌کند.

هدف از طراحی این عینک این است که کاربران بتوانند در بیشتر مواقع به‌صورت عادی از آن استفاده کنند و تنها در زمان‌هایی که قصد تماشای تلویزیون یا انجام بازی‌های ویدیویی دارند، آن را به حالت فعال درآورند و نگرانی از بروز تشنج نداشته باشند.

پیش‌تر نیز از عینک‌های رنگی برای دستیابی به این هدف استفاده شده بود، اما این عینک‌ها تنها قادر بودند حدود ۵۰ درصد از نور قرمز مورد نظر را فیلتر کنند. علاوه بر این، آنها قابلیت فعال و غیرفعال شدن نداشتند و در نتیجه در تمام شرایط، دید رنگی کاربر را تحت تأثیر قرار می‌دادند.

با این حال، این عینک در وضعیت فعلی تنها می‌تواند در دمای محیطی حداکثر ۲۶ درجه سانتی‌گراد (۷۸.۸ درجه فارنهایت) عملکرد مطلوبی داشته باشد، که این محدودیت، یکی از چالش‌هایی است که محققان در تلاش‌اند برطرف کنند. همچنین، آنها به دنبال کاهش زمان فعال‌سازی عینک هستند تا استفاده از آن برای کاربران راحت‌تر شود.

این پیشرفت علمی می‌تواند زندگی افراد مبتلا به صرع حساس به نور را به طرز چشمگیری تغییر دهد و امکان فعالیت‌های روزمره، مانند تماشای تلویزیون یا استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی را بدون خطر تشنج فراهم کند. همچنین، توسعه این فناوری نشان‌دهنده پیشرفت در حوزه‌های درمانی و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی است.

5/5

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا