آیا بیماری مننژیت واگیردار است ؟
آیا بیماری مننژیت واگیردار است ؟
مننژیت میتواند به صورت واگیردار یا غیر واگیردار باشد. در صورتی که مننژیت واگیردار باشد، به معنای آن است که بیماری میتواند از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود. این انتقال معمولاً از طریق تماس مستقیم با مایعات بدنی مانند ترشحات بینی و حلق، ترشحات تنفسی و ادرار اتفاق میافتد. همچنین، مننژیت واگیردار میتواند از طریق ذرات هوا نیز منتقل شود، به خصوص در محیطهای بسته و پرجمعیت. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.
برخی از عوامل عفونی که میتوانند مننژیت واگیردار را ایجاد کنند عبارتند از باکتریهای نیسریا منینگیتیدیس، هموفیلوس اینفلوآنزا و استرپتوکوکوس پنومونیه. همچنین، ویروسهایی مانند ویروس هرپس سیمپلکس، ویروس تبخال و ویروس تب غربالگری نیز میتوانند مننژیت واگیردار را ایجاد کنند.
برای جلوگیری از انتقال مننژیت واگیردار، بهتر است از شیوههای بهداشتی مناسب استفاده کنید. این شامل شستشوی دستها به طور منظم با آب و صابون، استفاده از ماسک صورت در صورتی که شما یا فردی دیگر علائم عفونت دارید و جلوگیری از تماس مستقیم با مایعات بدنی افراد مبتلا به مننژیت است.
در نهایت، باید توجه داشت که مننژیت واگیردار نیست. با این حال، اگر علائم مننژیت را تجربه میکنید، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید. همچنین، از شیوههای بهداشتی مناسب برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: برای دیسک کمر چی بخوریم؟ / کاهش و بهبود علائم
علل ابتلا به مننژیت چیست؟
یکی از علل اصلی ابتلا به مننژیت، عفونت باکتریایی است. باکتریها میتوانند از طریق تماس مستقیم با عامل عفونت، مانند یک فرد مبتلا به مننژیت، به بدن وارد شوند. عوامل خطر برای ابتلا به مننژیت باکتریایی شامل سنین کودکی، سیستم ایمنی ضعیف، عفونتهای تنفسی مزمن و عفونتهای گوش و حلق میباشند.
علاوه بر عفونت باکتریایی، عفونت ویروسی نیز میتواند منجر به مننژیت شود. ویروسها میتوانند از طریق تماس مستقیم با عامل عفونت، مانند یک فرد مبتلا به مننژیت ویروسی، به بدن وارد شوند. عوامل خطر برای ابتلا به مننژیت ویروسی شامل فصل تابستان و پاییز، سنین کودکی و سیستم ایمنی ضعیف میباشند.
علاوه بر عفونت باکتریایی و ویروسی، عفونت قارچی نیز میتواند منجر به مننژیت شود. قارچها میتوانند از طریق تماس مستقیم با عامل عفونت، مانند یک فرد مبتلا به مننژیت قارچی، به بدن وارد شوند. عوامل خطر برای ابتلا به مننژیت قارچی شامل سیستم ایمنی ضعیف، عفونتهای قارچی دیگر در بدن و مصرف داروهای ضد قارچ میباشند.
علاوه بر عفونت باکتریایی، ویروسی و قارچی، عفونت پارازیتی نیز میتواند منجر به مننژیت شود. پارازیتها میتوانند از طریق تماس مستقیم با عامل عفونت، مانند یک فرد مبتلا به مننژیت پارازیتی، به بدن وارد شوند. عوامل خطر برای ابتلا به مننژیت پارازیتی شامل سیستم ایمنی ضعیف و سفر به مناطقی با شرایط بهداشتی ضعیف میباشند.
لیست پزشکان مرتبط:
- مهدی سخابخشمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- بابک زمانیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- رویا ابوالفضلیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- علیرضا رنجبر نائینیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- سید سهراب هاشمی فشارکیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- اکبر سلطان زادهمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- ساناز معصومیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- کلینیک مغز و اعصاب نورالیکلینیک مغز و اعصاب و نوروساینس | تهران
- شیرین بهبهانیمتخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) | تهران
- احمد قمی فرمتخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات | تهران