پوست، مو و زیبایی

پروتز باسن: انواع، مزایا و معایب

بسیاری از زنان در جستجوی راه‌هایی برای بهبود فرم و افزایش حجم باسن خود هستند. داشتن باسنی خوش‌فرم و متناسب با اندام، برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد. پروتز باسن یکی از روش‌های مؤثر برای بزرگ کردن، سفت کردن و فرم‌دهی به باسن است. این روش، باسن را حجیم‌تر کرده و انحنای بدن را افزایش می‌دهد. در زبان انگلیسی، پروتز باسن “buttock implants” نامیده می‌شود. پیش از اقدام به جراحی پروتز باسن، مشورت با یک جراح پلاستیک مجرب و متخصص ضروری است. جراح، شما را از مزایا و معایب این روش آگاه خواهد کرد. انتخاب یک جراح پلاستیک ماهر برای این عمل، عوارض احتمالی جراحی را به حداقل می‌رساند.

پروتز باسن چیست؟

اگر باسن شما کوچک یا فاقد فرم دلخواه است، جراحی پروتز باسن می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد. این جراحی، باسن‌های افتاده را خوش‌فرم کرده و باعث برجستگی و گردی بیشتر این ناحیه می‌شود. در این عمل، از پروتزهایی از جنس سیلیکون نرم و نیمه جامد استفاده می‌شود. این پروتزها مشابه پروتزهای سیلیکونی مورد استفاده در جراحی پروتز سینه هستند، با این تفاوت که سیلیکون به‌کار رفته در پروتز باسن باید از مقاومت بیشتری برخوردار باشد. لازم به ذکر است که این پروتزها با ژل‌های تزریقی به باسن متفاوت هستند. استفاده از ژل در پروتز باسن، به دلیل احتمال نشت ژل در اثر فشار و نشستن، توصیه نمی‌شود.

جراح پلاستیک، با ایجاد برش‌هایی در محل مناسب، پروتزها را در باسن قرار داده و به این ترتیب، باسنی بزرگ‌تر و خوش‌فرم‌تر ایجاد می‌کند. این عمل جراحی که با نام گلوتئال نیز شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر بسیار رایج شده و تعداد متقاضیان آن در پانزده سال گذشته، رشدی ۲۵۲ درصدی داشته است. از جمله محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی باسن می‌توان به پروتز باسن، لیفت باسن و تزریق چربی اشاره کرد.

هدف از انجام عمل ایمپلنت باسن چیست؟

ایمپلنت‌های باسن، فرمی سفت‌تر و گردتر به باسن می‌دهند. کاشت پروتز، می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که عضلات باسن آن‌ها کوچک و لاغر است.

انواع مدل پروتز و روشهای بزرگ کردن باسن کدامند؟

دو نوع پروتز باسن یا گلوتئال وجود دارد: گرد و بیضی. بسیاری از پزشکان، پروتزهای گرد را برای انجام این عمل پیشنهاد می‌دهند. قرار دادن پروتزهای بیضی نسبت به پروتزهای گرد آسان‌تر است، اما اکثر بیماران، باسن کشیده را نمی‌پسندند. علاوه بر این، در صورت چرخش پروتزهای بیضی، تغییر شکل در باسن ایجاد می‌شود.

همانطور که گفته شد، روش‌های مختلفی برای بزرگ کردن باسن وجود دارد. جراح پلاستیک، با معاینه باسن و بررسی انتظارات شما، بهترین روش را پیشنهاد خواهد داد. برخی از روش‌های متداول بزرگ کردن باسن عبارتند از:

روش بزرگ کردن باسنتوضیحات
تزریق چربیبه این روش، عمل لیفت باسن برزیلی نیز گفته می‌شود. در این روش، جراح ناحیه‌ای مانند شکم، پهلو یا ران را لیپوساکشن کرده و چربی استخراج شده را به باسن تزریق می‌کند.
تزریق فیلردر این روش، فیلری به نام Sculptra به بافت نرم باسن تزریق می‌شود. این عمل زیبایی در مطب پزشک و در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. در زمان تزریق فیلر، حجم کمی به باسن اضافه می‌شود و در طی هفته‌ها یا ماه‌های بعد، با تولید کلاژن اضافی، به حجم این ناحیه افزوده می‌شود.
تزریق هیدروژل و سیلیکون به باسناین روش نسبتاً ارزان و موقتی است. تزریق هیدروژل، خطرات و عوارض زیادی دارد و به همین دلیل، استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. تزریق سیلیکون می‌تواند باعث تغییر شکل و ایجاد زخم قابل توجه شود و حتی در مواردی، می‌تواند کشنده باشد.
پروتز باسناز پروتزهای سیلیکونی و نیمه جامد استفاده می‌شود و با ایجاد برش در باسن، قرار می‌گیرد. این روش دائمی است و در صورت قرارگیری درست، نیازی به جراحی مجدد نخواهد بود.

آیا پروتز باسن سایزهای مختلفی دارد؟

مانند پروتز سینه، پروتز باسن نیز در اندازه و شکل‌های مختلف وجود دارد و حتی می‌توان پروتز را به صورت سفارشی برای بیمار طراحی کرد. پروتزها در دو مدل بیضی و گرد موجود هستند. جراح، برای انتخاب اندازه و شکل مناسب پروتز، معاینه فیزیکی انجام داده و اندازه و تراکم عضلات را بررسی می‌کند. تراکم و سفتی عضلات، عامل تعیین‌کننده در ضخامت پروتز است.

ترکیب عمل پروتز باسن با لیفت باسن برزیلی به چه صورت است؟

جراح می‌تواند پروتز باسن را با لیفت باسن برزیلی (BBL) ترکیب کند. در این روش، چربی‌های اضافی بدن با عمل جراحی لیپوساکشن از نواحی دیگر بدن برداشته شده و به ناحیه باسن منتقل می‌شود. به این تکنیک، پیوند چربی، انتقال چربی یا تزریق چربی نیز گفته می‌شود. برخی جراحان پلاستیک معتقدند که این روش، ظاهری طبیعی‌تر ایجاد می‌کند.

با این حال، اگر جراح شما تجربه و مهارت کافی داشته باشد، با انتخاب پروتز باسن در اندازه و شکل مناسب، می‌تواند فرمی طبیعی در باسن ایجاد کند.

تفاوت پروتز باسن با تزریق چربی چیست؟

تفاوت پروتز باسن با تزریق چربی چیست؟

در عمل بزرگ کردن باسن با پروتز، از پروتزهای سیلیکونی برای برجسته کردن و خوش‌فرم کردن باسن استفاده می‌شود. اما در روش تزریق چربی، از بافت چربی بدن خود فرد استفاده می‌شود. در این روش، چربی با لیپوساکشن از نواحی دیگر بدن گرفته شده و به باسن تزریق می‌شود.

روش تزریق چربی برای افرادی که از عوارض جراحی پروتز باسن می‌ترسند و می‌خواهند تناسب اندام داشته باشند، مناسب است. اما باید توجه داشت که تزریق چربی یا لیفت باسن برزیلی، به رفع افتادگی پوست کمکی نمی‌کند.

از آنجایی که روش تزریق چربی به اندازه پروتز باسن برجستگی ایجاد نمی‌کند، برخی افراد این عمل را در دو مرحله انجام می‌دهند. همچنین در افرادی که بسیار لاغر هستند و چربی کافی ندارند، نمی‌توان از روش تزریق چربی استفاده کرد.

آیا ورزش میتواند باسن را بزرگ کند؟

ورزش در درازمدت می‌تواند به فرم‌دهی و تقویت عضلات باسن کمک کند. اگرچه تأثیر جراحی به مراتب سریع‌تر و چشمگیرتر است و نتایج آن در عرض چند ماه قابل مشاهده است، اما بزرگ کردن باسن با ورزش نیاز به تمرین مداوم و طولانی‌مدت دارد. مزیت بزرگ این روش، عدم وجود خطرات و عوارض جراحی و دستیابی به باسنی بزرگ و خوش‌فرم به طبیعی‌ترین و سالم‌ترین شکل ممکن است. انجام تمریناتی که عضلات شکم را هدف قرار می‌دهند، به طور غیرمستقیم در تقویت عضلات باسن نیز مؤثر هستند. حرکاتی مانند اسکوات در بزرگ کردن و لیفت باسن بسیار مفید است. در تمام تمریناتی که نیاز به بالا بردن پا دارند، فشار و کشش مناسبی به عضلات باسن وارد می‌شود که تأثیر مثبتی بر فرم‌دهی این ناحیه دارد.

بهترین روش برای بزرگ کردن، سفت کردن و خوشفرم کردن باسن چیست؟

اگر به دنبال روش‌های سالم و بدون عوارض برای خوش‌فرم کردن باسن هستید، ورزش منظم می‌تواند بسیار مؤثر باشد. در روش‌های جراحی بزرگ کردن باسن، پزشک با توجه به آناتومی بدن و انتظارات شما، بهترین روش را پیشنهاد می‌دهد. اگر به دنبال ظاهری طبیعی هستید، تزریق چربی گزینه مناسبی است. اما برای برجسته‌سازی بیشتر باسن، پروتز باسن می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

مزایای عمل پروتز باسن چیست؟

جراحی زیبایی باسن به ایجاد باسنی خوش‌فرم و بزرگ کمک می‌کند. انجام جراحی پروتز باسن می‌تواند مزایای زیر را برای فرد به همراه داشته باشد:

  • ایجاد اندامی با انحنا و فرم دلخواه
  • یک روش دائمی برای بزرگ کردن باسن
  • ایجاد ظاهری طبیعی در باسن
  • امکان طراحی سفارشی پروتزها برای تناسب کامل با بدن بیمار

مزایا و عوارض پروتز باسن

مزایای پروتز باسنمعایب و عوارض پروتز باسن
سفارشی و متناسب با بدن بیمارعفونت
ظاهری کاملاً طبیعیخونریزی زیاد بعد از عمل
اندامی با انحنا و خوش‌فرمدرد
روش دائمیزخم
 تغییر رنگ پوست

عمل پروتز باسن برای چه افرادی مناسب است؟

جراحی پروتز باسن برای افرادی که در ناحیه باسن چربی و عضله کافی ندارند، بسیار مناسب است. این پروتزها می‌توانند باسن را گرد و برجسته کنند. این روش برای افرادی که پوست خیلی شل ندارند، می‌تواند گزینه خوبی باشد. به طور کلی، افرادی با شرایط زیر کاندیدهای مناسبی برای پروتز باسن هستند:

  • افرادی که اخیراً وزن کم کرده‌اند و فرم طبیعی و برجستگی باسن آن‌ها از بین رفته است.
  • افرادی که باسن صاف یا مربعی شکل دارند.
  • افرادی که احساس می‌کنند برجستگی باسن می‌تواند انحنای بدن آن‌ها را متناسب‌تر کند.
  • افرادی که تمایل دارند علائم پیری در بدن خود را کاهش دهند.

مراحل انجام جراحی پروتز باسن چیست؟

جراحی زیبایی باسن تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و حدود ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد. برای انجام این عمل، ابتدا دو برش ۷ یا ۸ سانتی‌متری در باسن ایجاد می‌شود. محل برش‌ها می‌تواند در بالای باسن، پایین یا وسط باسن باشد. جراح برش را باز کرده و از گیره برای باز نگه‌داشتن آن استفاده می‌کند تا به عضلات باسن و ران دسترسی داشته باشد. پس از قرار دادن پروتز در موقعیت مناسب، عضلات و لایه‌های پوست بخیه زده می‌شوند. ممکن است پس از جراحی از لباس مخصوصی برای اعمال فشار روی باسن استفاده شود تا تورم کاهش یافته و دوره بهبودی کوتاه‌تر شود.

پروتز باسن در چه نواحی قرار میگیرد؟

پروتز باسن می‌تواند در دو موقعیت قرار گیرد: روی عضله باسن یا داخل عضله. اکثر جراحان معتقدند که پروتز باید داخل عضله قرار گیرد. در غیر این صورت، خطر عوارضی مانند خطوط غیرطبیعی روی باسن، افتادگی با گذشت زمان، نازک شدن لایه‌های چربی و ایجاد انقباض کپسولی وجود دارد. انقباض کپسولی به معنای ایجاد بافتی سخت در اطراف پروتز است که می‌تواند دردناک باشد و فرم طبیعی باسن را تغییر دهد. برخی افراد ممکن است با تزریق فیلر به گودی کنار ران، به فرم دلخواه خود برسند و نیازی به پروتزگذاری نداشته باشند.

اندازه نرمال پروتز باسن چقدر است؟

معمولاً پزشکان پروتزی با حجم ۱۸۰ تا ۳۵۰ سی‌سی را انتخاب می‌کنند. اگر بیمار درخواست پروتز بزرگ‌تری داشته باشد، اندازه آن می‌تواند تا ۵۰۰ سی‌سی نیز افزایش یابد.

ماندگاری جراحی پروتز باسن چقدر است؟

پروتز باسن یک روش دائمی برای بزرگ کردن باسن محسوب می‌شود و میزان موفقیت این جراحی بالا است. البته مشاهده نتایج نهایی عمل حدود ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد. در برخی افراد، پس از چند سال امکان جابجایی یا پارگی پروتز وجود دارد. در این موارد، برای حفظ نتایج، نیاز به جراحی مجدد خواهد بود.

انواع پروتز باسن:

ایمپلنت‌های باسن دو شکل اصلی دارند:

  1. گرد
  2. آناتومیک (که به شکل باسن نیز معروف است و در اصل بیضی شکل است).

نکات ضروری پیش از جراحی پروتز باسن

قبل از اقدام به جراحی پروتز باسن، آگاهی از نکات زیر ضروری است:

  • احتمالاً جراح پلاستیک پیش از جراحی، درخواست آزمایش خون خواهد کرد.
  • اطلاع‌رسانی کامل در مورد سوابقه پزشکی و داروهای مصرفی به پزشک الزامی است.
  • در صورت استعمال دخانیات، ترک سیگار حداقل سه هفته قبل از عمل و چهار هفته پس از آن ضروری می‌باشد.
  • مصرف برخی داروها مانند آسپرین، داروهای ضد التهاب و مکمل‌های گیاهی به دلیل رقیق کردن خون، خطر خونریزی حین و پس از عمل را افزایش می‌دهند. لذا، اطلاع‌رسانی در مورد مصرف این داروها به پزشک ضروری است.

مراقبتهای پس از جراحی پروتز باسن

رعایت دقیق مراقبت‌های پس از عمل پروتز باسن از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم توجه به این موارد و انجام فعالیت‌های سنگین می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد:

  • احتمال بروز درد خفیف پس از جراحی وجود دارد که پزشک برای تسکین آن داروهای مسکن تجویز خواهد کرد. مصرف این داروها باید طبق دستور پزشک و در زمان‌های تعیین شده صورت گیرد.
  • استفاده از لباس‌های تنگ پس از جراحی ضروری است و احتمالاً جراح، پوشیدن لباس مخصوصی را توصیه خواهد کرد. فشرده شدن پروتز و برش‌ها به کاهش تورم و بهبودی سریع‌تر کمک می‌کند.
  • پزشک توصیه‌های لازم در مورد رژیم غذایی را ارائه خواهد داد.
  • استحمام تا 48 ساعت پس از عمل مجاز نیست.
  • خوابیدن به پشت و نشستن مستقیم روی باسن حداقل تا دو هفته پس از جراحی ممنوع است.
  • انجام هرگونه فعالیت سنگین تا چهار هفته پس از عمل ممنوع است.
  • پرهیز از استعمال دخانیات حداقل تا چهار هفته پس از عمل ضروری است.
  • نتایج نهایی پروتز باسن حدود سه ماه پس از جراحی قابل مشاهده خواهد بود.

نکته مهم: معاینه منظم توسط پزشک پس از عمل بسیار حائز اهمیت است. در صورت بروز هرگونه عارضه، جراح ممکن است نیاز به جراحی مجدد و خارج کردن پروتزها داشته باشد.

معایب و عوارض پروتز باسن

با وجود میزان رضایت بالای 95.6 درصد از عمل پروتز باسن طبق گزارش انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا، این جراحی نیز مانند هر عمل جراحی دیگری می‌تواند با خطرات و عوارضی همراه باشد. برخی از عوارض شایع پروتز باسن عبارتند از:

  • خونریزی شدید پس از عمل
  • درد
  • زخم
  • تغییر رنگ پوست
  • عفونت
  • تجمع مایع یا خون زیر پوست باسن
  • واکنش‌های آلرژیک به پروتز
  • تهوع و استفراغ ناشی از بیهوشی
  • پوست پوست شدن ناحیه باسن

عدم مهارت کافی جراح در انجام این عمل می‌تواند منجر به عوارض دیگری مانند جابجایی پروتزهای سیلیکونی و ایجاد ظاهری ناهموار در باسن شود که نیاز به جراحی اصلاحی دارد. سایر عوارض احتمالی عبارتند از:

  • آسیب عصبی
  • انقباض کپسولی (ایجاد بافت سفت و دردناک اطراف پروتز)
  • عدم تقارن پروتزها
  • نازک شدن بافت
  • افتادگی پروتزها در پایین باسن
  • قابلیت لمس پروتز از روی پوست باسن
  • باز شدن بخیه‌ها

خطرات استفاده از پروتزهای بزرگ باسن

buttock implants3

اندازه پروتزهای باسن معمولاً بین 100 تا 715 سی‌سی متغیر است. پروتزهای کوچک‌تر، قراردهی آسان‌تری داشته و عوارض کمتری ایجاد می‌کنند. با وجود تمایل برخی افراد به استفاده از پروتزهای بزرگ، جراحان باتجربه معمولاً پروتزهای بزرگ‌تر از 350 سی‌سی (معادل حدود یک و نیم فنجان مایع) را توصیه نمی‌کنند.

پروتزهای بزرگ خطرات زیادی از جمله نیاز به برش‌های بزرگ‌تر با احتمال باز شدن در هنگام خم شدن، جابجایی پروتزها زیر پوست و سایر عوارض را به همراه دارند. به طور کلی، پروتز باسن با سایز طبیعی‌تر، گزینه مناسب‌تری برای حفظ تناسب اندام است.

در صورت اصرار به استفاده از پروتزهای بزرگ، انجام جراحی توسط جراح متخصص و باتجربه الزامی است تا پروتز به طور کامل در عضله قرار گرفته و از بروز عوارض مانند دیده شدن خطوط پروتز روی باسن جلوگیری شود.

آیا پروتز باسن میترکد؟

پروتزهای باسن از جنس سیلیکون نیمه جامد، احتمال ترکیدن بسیار کمی دارند. پروتزهای ژلی به دلیل احتمال ترکیدن و نشتی، برای استفاده در باسن مناسب نیستند. انتخاب جراح پلاستیک ماهر و مطرح کردن سوالات لازم در مورد جنس پروتز در جلسه مشاوره، از اهمیت بالایی برخوردار است.

نتیجهگیری و راهنمای مراجعه به پزشک

یک جراح پلاستیک متبحر، پیش از تصمیم‌گیری برای جراحی پروتز باسن، عوامل متعددی را مد نظر قرار می‌دهد. این عوامل عبارتند از:

  • اندازه و فرم باسن
  • میزان چربی موجود در ناحیه باسن (جهت بررسی روش‌های جایگزین مانند تزریق چربی)
  • میزان فعالیت بدنی شما
  • انتظارات شما از نتیجه جراحی
  • کیفیت و میزان کشسانی پوست

پس از بررسی دقیق این موارد، جراح در مورد مناسب بودن جراحی پروتز باسن تصمیم‌گیری می‌کند. در جلسه مشاوره، حتماً از جراح بخواهید نمونه پروتز باسن و عکس‌های قبل و بعد بیماران خود را به شما نشان دهد. همچنین، مجوزهای جراحی جراح را بررسی کنید تا از تخصص و آموزش کافی او در این زمینه اطمینان حاصل کنید.

پرسش و پاسخ

پروتز باسن چیست و چه کسانی میتوانند از آن استفاده کنند؟

پروتز باسن یک نوع جراحی زیبایی است که باسن‌های افتاده و بدون فرم را خوش‌فرم و برجسته می‌کند. این روش برای افرادی مناسب است که از فرم باسن خود ناراضی هستند و می‌خواهند باسنی گردتر و برجسته‌تر داشته باشند.

آیا میتوان پروتز باسن و تزریق چربی را همزمان انجام داد؟

بله، در صورت نیاز می‌توان روش BBL (لیپوساکشن و تزریق چربی به باسن) را با ایمپلنت باسن ترکیب کرد تا نتایج بهتری حاصل شود.

چه مدت پس از پروتز گذاری میتوان ورزش را شروع کرد؟

معمولاً می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را ۲ تا ۳ هفته پس از جراحی از سر بگیرید. با این حال، باید حداقل به مدت ۶ هفته از انجام ورزش‌های سنگین و شدید خودداری کنید.

آیا جراحی پروتز باسن دردناک است؟

بیشتر بیماران پس از جراحی، درجاتی از درد را تجربه می‌کنند که معمولاً در ۲ هفته اول کاهش می‌یابد. میزان درد متفاوت است و با مصرف داروهای مسکن قابل کنترل است.

بهترین سن برای انجام پروتز باسن چه زمانی است؟

پروتز باسن برای بزرگسالان بالای ۱۸ سال که رشد بدنی آن‌ها کامل شده است، یک روش نسبتاً بی‌خطر محسوب می‌شود.

آیا پروتز باسن قابلیت تعویض دارد؟

بله، ایمپلنت‌های باسن معمولاً طول عمر مشخصی دارند و توصیه می‌شود تقریباً هر ۱۰ سال یکبار تعویض شوند.

آیا عمل پروتز باسن ایمن است؟

ایمپلنت‌های باسن سیلیکونی معمولاً می‌توانند برای حداقل ۱۰ سال یا بیشتر شکل اولیه خود را حفظ کنند. اکثر مراجعین از نتایج این عمل رضایت دارند. با این حال، مانند هر جراحی دیگری، ممکن است عوارضی مانند خونریزی، عفونت و ایجاد زخم وجود داشته باشد.

عوارض ایمپلنت باسن تا چه مدت ادامه دارد؟

بهبودی کامل و برطرف شدن عوارض احتمالی ایمپلنت باسن، از حدود ۱۰ هفته تا ۱ سال پس از جراحی طول می‌کشد.

لیست پزشکان مرتبط:

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا