خواص قارچ (تاثیرات شگفت انگیز و مسمومیت قارچ های وحشی)
قارچ یکی از گیاهان پرطرفدار و مورد استفاده در دنیا است که بیش از ۱۰۰ هزار نوع مختلف دارد. در ادامه، با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص و مضرات قارچ آشنا شوید.
خاصیت های قارچ
کاهش وزن و لاغری
قارچ یکی از غذاهایی است که تقریبا در همه رژیمهای لاغری وجود دارد. دلیل این موضوع این است که قارچ هیچ چربی ندارد و سرشار از پروتئین و فیبر است که برای کاهش وزن مفیدند.
فیبر موجود در قارچ میتواند جلوی پرخوری را بگیرد. همچنین، پروتئین قارچ نیاز به متابولیسم بیشتری برای هضم دارد که میتواند به سوزاندن چربی در بدن کمک کند و در نتیجه به کاهش وزن منجر شود.
کاهش سطح کلسترول خون
جالب است که قارچ هیچ کلسترولی ندارد و به دلیل غنی بودن از پروتئین، فیبر و آنزیمهای خاص، میتواند به کاهش کلسترول خون کمک کند. همچنین مصرف مرتب قارچ میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
کاهش فشار خون بالا
یکی دیگر از خواص مهم قارچ این است که میتواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. قارچ دارای پتاسیم زیادی است و به همین دلیل به گشاد شدن رگها نیز کمک میکند.
درمان کم خونی
اگر با علائمی مثل خستگی مداوم، سردرد و مشکلات گوارشی روبهرو هستید، ممکن است به کمخونی مبتلا باشید. برای درمان کمخونی، بهتر است غذاهایی را مصرف کنید که سرشار از آهن و مس هستند.
قارچ به دلیل داشتن آهن میتواند به تولید بیشتر گلبولهای قرمز کمک کند و در نهایت به درمان کمخونی کمک نماید. همچنین مس موجود در قارچ باعث میشود که بدن بهتر آهن را جذب کند.
کمک به تقویت حافظه
مصرف قارچ به دلیل پتاسیم بالا میتواند به افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز کمک کند که این امر موجب تقویت حافظه و بهبود عملکرد ذهنی خواهد شد. بهبود عملکرد شناختی میتواند از بروز بیماریهای مانند آلزایمر جلوگیری کند.
تقویت استخوانها
یکی از مشکلات شایع در سنین بالاست پوکی استخوان. مصرف غذاهای حاوی کلسیم میتواند در این دوران از بروز مشکلات مانند پوکی استخوان و درد مفاصل پیشگیری کند.
قارچ یکی از مواد غذایی غنی از کلسیم است که در صورت گنجاندن آن در رژیم غذایی، علاوه بر پیشگیری از پوکی استخوان، به تقویت و سلامت استخوانها نیز کمک میکند.
مفید برای دیابت
تحقیقات اخیر نشان میدهد که قارچ ممکن است در کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین مؤثر باشد. البته این تحقیقات هنوز در حال انجام است و نتایج نهایی آن مشخص نشده است.
یکی دیگر از فواید قارچ برای افرادی که دیابت دارند این است که به دلیل وجود فیبر، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد. اما قبل از مصرف قارچ، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
زیان های قارچ
مسمومیت با قارچ
قارچهای پرورشی عموماً سالم هستند، اما اگر از قارچهای وحشی استفاده کردید و علائمی مثل گرفتگی عضلات، حالت تهوع و استفراغ یا تشنج داشتید، فوری باید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است مسموم شده باشید.