خواص

خواص و فواید بامیه (تاثیرات شگفت انگیز و مضرات مصرف بیش از اندازه)

بامیه یکی از سبزیجات خوشمزه و مفید است که برای سلامتی بدن خواص زیادی دارد. در این مطلب با خواص و مضرات بامیه بیشتر آشنا می‌شویم، پس با ما همراه باشید.

فواید و خاصیت‌های بامیه

فواید و خاصیت‌های بامیه

بهبود سیستم گوارشی

بامیه به بهبود سیستم گوارشی کمک می‌کند. با خوردن بامیه می‌توانید از نفخ و سنگینی معده جلوگیری کنید. همچنین، بامیه به دلیل داشتن فیبر زیاد، هضم غذا را آسان‌تر می‌کند.

تقویت استخوان ها

خوردن بامیه به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. بامیه سرشار از ویتامین K و اسید فولیک است که برای رشد و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید است. همچنین خطر بیماری پوکی استخوان را هم کاهش می‌دهد.

درمان آسم

مواد غذایی حاوی ویتامین C به درمان آسم کمک می‌کنند. بامیه با خواص ضد التهابی و ویتامین C موجود در خود، می‌تواند در درمان آسم موثر باشد.

درمان یبوست

یبوست معمولاً به علت کمبود فیبر ایجاد می‌شود و بامیه به دلیل داشتن فیبر زیاد، می‌تواند به بهبود حرکات روده کمک کند و یبوست را درمان کند.

تقویت حافظه

یکی دیگر از خواص بامیه تقویت مغز است. بعضی کشورها بامیه را در برنامه غذایی دانش‌آموزان می‌گنجانند تا به تقویت حافظه آن‌ها کمک کنند.

خواص ضد سرطانی

بامیه به خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌ها را کاهش دهد. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به کنترل رادیکال‌های آزاد که به بدن آسیب می‌زنند، کمک کنند.

پاک سازی کبد

بامیه به پاک‌سازی کبد از سموم کمک می‌کند. بامیه ماده‌ای لزج دارد که با چسبیدن به اسیدهای صفراوی و کلسترول، به پاک‌سازی کبد کمک می‌کند.

لاغری و کاهش وزن

بامیه به خاطر کالری کم و فیبر بالا، گزینه‌ای مناسب برای لاغری است. فیبر موجود در بامیه احساس سیری را افزایش می‌دهد و اشتها را کاهش می‌دهد. همچنین بامیه خاصیت مدر دارد و باعث دفع آب اضافی بدن می‌شود که برای کاهش وزن مفید است.

سلامت چشم ها

بامیه به سلامت چشم‌ها کمک می‌کند. این سبزی حاوی ویتامین‌های A و C است که برای چشمان سالم ضروری هستند. مصرف بامیه می‌تواند خطر بیماری‌های چشمی مانند کدام آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.

دوران بارداری

بامیه برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است. فولات موجود در بامیه خطر مشکلات دوران بارداری را کاهش می‌دهد. مصرف بامیه می‌تواند به کاهش خطر نقایص در لوله عصبی جنین کمک کرده و همچنین از سقط جنین و زایمان زودرس جلوگیری کند. پس از زایمان، بامیه می‌تواند به افزایش شیر مادر کمک کند. اما در دوران بارداری حتماً باید با پزشک در مورد رژیم غذایی مشورت کنید.

زیان های بامیه

زیان های بامیه

سنگ کلیه و صفرا

بامیه به خاطر وجود اگزالات (ماده‌ای طبیعی در برخی از گیاهان) می‌تواند در برخی افراد موجب بروز سنگ کلیه یا صفرا شود.

بامیه ممکن است باعث افزایش ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه شود. به همین دلیل، افرادی که به این مشکلات مستعد هستند بهتر است از خوردن بیش از حد بامیه پرهیز کنند.

5(1 رای)

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا