خواص

خواص و عوارض تمشک (تاثیرات شگفت انگیز)

تمشک، یکی از معجزات طبیعت، میوه‌ای از خانواده گلسرخیان است که بر روی درختچه‌ای بزرگ می‌شود. بسته به نوع آن، تمشک می‌تواند رنگ‌های مختلفی مثل قرمز، سیاه، ارغوانی، طلایی، سفید و صورتی داشته باشد. اگر می‌خواهید بیشتر درباره خواص و مضرات تمشک بدانید، با سایت دکتریاب همراه باشید.

خواص تمشک

خواص تمشک

مناسب برای سلامتی و کاهش وزن

تمشک به خاطر اینکه دارای فیبر و منگنز زیادی است، گزینه‌ای عالی برای افرادی است که می‌خواهند وزن خود را کاهش دهند. فیبر موجود در تمشک به بهبود سیستم هضمی و کنترل اشتها کمک می‌کند، و منگنز نیز در سوخت و ساز بدن و سوزاندن چربی نقش دارد.

قدرت تقویت مو

تمشک به دلیل وجود فولات، برای سلامت موها بسیار مفید است. فولات با افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون، به بهبود خون‌رسانی کمک کرده و این امر موجب تقویت ریشه‌های مو و رشد سالم‌تر آنها می‌شود.

راز زیبایی پوست

تمشک قرمز دارای آنتی‌اکسیدان‌های قوی و ویتامین C است که به کاهش چین و چروک و جوانسازی پوست کمک می‌کند. همچنین یک ماسک صورت با تمشک و ماست، برای لکه‌های پوستی مفید و روشی عالی برای نوسازی پوست شماست.

راهی برای مقابله با بیماری‌های پوستی

تمشک به دلیل خاصیت ضد میکروبی خود، در طب سنتی برای درمان بیماری‌های پوستی مثل اگزما کاربرد دارد.

بهترین دوست خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی

تمشک و چای تمشک، به خصوص برای خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید هستند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تمشک به حفاظت از جنین کمک کرده و ویتامین‌ها و مواد معدنی آنها نیز به رشد سالم جنین یاری می‌رسانند. اما قبل از مصرف تمشک در این دوران، حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید.

شفابخش قلب و عروق

تمشک به خاطر داشتن آنتوسیانین‌های فراوان، به مقابله با بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. تحقیقات در کانادا نشان داده که مصرف تمشک می‌تواند فشار خون را تنظیم کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. بخشی از این خاصیت به دلیل اسید سالیسیلیک موجود در تمشک است که مشابه آسپیرین عمل می‌کند. ویتامین C نیز با جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ‌ها، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

راه حل طبیعی در مقابله با دیابت

تحقیقات دانشگاه ایالتی میشیگان نشان داده که مواد مغذی تمشک می‌تواند به تنظیم سطح انسولین و قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به نحو قابل توجهی کاهش دهد. همچنین، افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که تمشک را در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند، سطح قند خون پایین‌تری را تجربه کرده‌اند.

سپری قدرتمند برابر عفونت‌ها

آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C موجود در تمشک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل سرماخوردگی و آنفلونزا محافظت می‌کنند.

جنگجوی سرسخت در برابر سرطان

تمشک با آنتی‌اکسیدان‌های فراوان خود، از جمله اسید الاجیک، می‌تواند در برابر گسترش سلول‌های سرطانی مقاومت کند. ویتامین C، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم و دیگر مواد مغذی نیز در تمشک وجود دارند که همگی در پیشگیری و درمان سرطان‌های مختلف مانند سرطان پوست، ریه، مری، پستان و مثانه موثرند.

حامی سلامت جنسی مردان

تمشک به خاطر آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌اش، می‌تواند از اسپرم‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کند. ویتامین C و منیزیم موجود در این میوه نیز می‌توانند سطح تستوسترون را افزایش دهند.

عوارض و مضرات تمشک

عوارض و مضرات تمشک

زیادی هم خوب نیست!

تمشک، با تمام فوایدی که برای سلامتی دارد، اگر بیش از حد بخورید، ممکن است عوارضی برای سلامتی ایجاد کند. این میوه خوشمزه و پرفایده، به طور طبیعی خاصیت ملین و دیورتیک (کمک به کار کلیه و افزایش مایعات) دارد. اما یادتان باشد، اگر کمی زیاده‌روی کنید، ممکن است دچار اسهال، کم آب شدن بدن و عدم تعادل مواد معدنی شوید.

تمشک و آلرژی: احتیاط لازم است

طبیعی است که برخی افراد به بعضی غذاها مثل تمشک حساسیت داشته باشند. بعضی از افراد ممکن است بعد از خوردن تمشک علائم آلرژیک را تجربه کنند. این علائم می‌تواند شامل خارش در دهان و پوست، خس خس سینه، حالت تهوع، درد شکم و سرگیجه باشد. پس اگر تاکنون این علائم را بعد از مصرف تمشک تجربه کرده‌اید، بهتر است مقدار مصرف آن را کاهش دهید یا با پزشک خود مشورت کنید.

5(1 رای)

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا