خواص

خواص زردچوبه ناشتا (تاثیرات شگفت انگیز آن)

زردچوبه یکی از ادویه‌های معروف در دنیا است و به خاطر خاصیت‌هایی که برای سلامتی دارد، مشهور است. ماده اصلی موجود در زردچوبه، کورکومین است که بسیاری از خواص خوب این ادویه را به آن نسبت می‌دهند. این ادویه در طب سنتی نیز نقاط عطفی دارد و از قدیم برای درمان بیماری‌ها و تهیه غذا استفاده شده است. در این مطلب می‌خواهیم خواص زردچوبه را که وقتی ناشتا مصرف می‌شود، بررسی کنیم.

خواص دارویی زردچوبه به صورت ناشتا

خواص دارویی زردچوبه به صورت ناشتا

ویژگی‌های ضدعفونی‌کننده زردچوبه

زردچوبه دارای خاصیت‌های ضد باکتری و ضد میکروب است و می‌تواند در مبارزه با عفونت‌ها مؤثر واقع شود. نوشیدن زردچوبه با آب گرم یا شیر، به ویژه در مواقعی مثل سرماخوردگی و برونشیت، می‌تواند به تسریع روند بهبودی کمک کند. همچنین این ادویه به مشکلات مربوط به قاعدگی نیز کمک می‌کند.

زردچوبه: محرک سوزش چربی در بدن

زردچوبه به خاطر خاصیت ضدالتهابی‌اش، می‌تواند به چربی‌سوزی کمک کند. اضافه وزن می‌تواند ناشی از مشکلات متابولیکی باشد و مصرف زردچوبه می‌تواند در کنترل وزن مؤثر باشد. کسانی که با چاقی مواجه‌اند می‌توانند با ترکیب زردچوبه و شیر گرم، نتایج مثبتی بگیرند، البته باید رژیم غذایی سالم و ورزش را هم رعایت کنند!

زردچوبه در مقابله با خطر سرطان

کورکومین خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد که می‌تواند به پیشگیری و درمان برخی از سرطان‌ها کمک کند. مصرف منظم زردچوبه همراه با آب گرم می‌تواند در مبارزه با انواع سرطان‌ها از جمله سرطان لوزالمعده و روده مؤثر باشد.

تأثیرات ضدالتهابی زردچوبه

خواص زردچوبه به همراه آب گرم یا شیر، به ویژه خاصیت ضدالتهابی آن سبب می‌شود تا در درمان بیماری‌های مزمن مانند التهاب روده و آرتروز استفاده شود.

زردچوبه: حافظ سلامت قلب و عروق

کورکومین به حفظ سلامت بافت‌های قلبی و تقویت دیواره‌های داخلی عروق کمک می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. با افزایش سن، دیواره‌های داخلی عروق ممکن است ضعیف ‌شوند، اما مصرف زردچوبه می‌تواند به تقویت این دیواره‌ها کمک کند و از بروز حملات قلبی و سکته جلوگیری کند.

خواص کلی زردچوبه با آب ولرم

زردچوبه دارای خاصیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است. مصرف این ادویه به صورت ناشتا به بهبود سلامت بدن کمک می‌کند. زردچوبه با آب گرم همچنین می‌تواند ایمنی بدن را تقویت کند، ورم مفاصل را کاهش دهد و در بهبود زخم‌ها و عفونت‌ها موثر باشد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زردچوبه خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را نیز کاهش می‌دهد. این گیاه در درمان کبد چرب، روشن کردن پوست و حتی کاهش قند خون هم مفید است.

دوز مناسب و مصرف زردچوبه

مصرف زیاد زردچوبه ممکن است باعث مشکلاتی مانند اسهال یا تهوع شود. اگر می‌خواهید زردچوبه را به عنوان دارو استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود که دو گرم از آن را با آب یا شیر مخلوط کرده و در دو نوبت بنوشید. برای کسانی که تازه می‌خواهند این نوشیدنی را شروع کنند، بهتر است از یک چهارم قاشق چای‌خوری شروع کنند. زردچوبه را کم کم شروع به استفاده کنید و به تدریج مقدارش را افزایش دهید.

استفاده‌های مختلف از زردچوبه

زردچوبه فقط یک ادویه خوشمزه برای غذاها نیست، بلکه می‌توان از آن به عنوان ماده سم‌زدا در نوشیدنی‌ها و چای‌ها هم استفاده کرد. نوشیدنی زردچوبه که با فلفل سیاه، زنجبیل و لیمو ترش ترکیب می‌شود، می‌تواند طعمی دلچسب داشته باشد. همچنین، خمیر زردچوبه برای کاهش ورم مفاصل بسیار مفید است. برای درست کردن این خمیر، از ترکیب آرد، نمک، زردچوبه و زرده تخم‌مرغ استفاده می‌شود. شما می‌توانید این خمیر را روی نقاط دردناک بزنید و پس از یک روز با آب ولرم بشویید. اگر دچار تورم هستید، می‌توانید این درمان را برای چند روز ادامه دهید.

زردچوبه در دوران بارداری و شیردهی

در دوران حساس بارداری و شیردهی، مصرف زردچوبه به عنوان دارو یا به مقدار زیاد ممکن است خطرناک باشد. این ادویه می‌تواند به هورمون‌ها آسیب بزند و رحم را تحریک کند، که این مسئله می‌تواند خطرات جدی برای جنین به همراه داشته باشد.

مضرات برای کیسه صفرا و کم‌خونی

با اینکه زردچوبه فواید زیادی دارد، افرادی که سنگ صفرا یا مشکلات مربوط به مجاری صفراوی دارند باید با احتیاط از آن استفاده کنند. مصرف زیاد زردچوبه می‌تواند مشکلات کیسه صفرا را بدتر کند، اما اگر به عنوان چاشنی در غذا استفاده شود، مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین، زردچوبه می‌تواند جذب آهن را کاهش دهد و افراد مبتلا به کم‌خونی و کمبود آهن باید به مصرف آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

انعقاد خون، مشکلات گوارشی و دیابت

استفاده مداوم از زردچوبه می‌تواند زمان انعقاد خون را طولانی‌تر کند. علاوه بر این، کورکومین، ماده اصلی زردچوبه، می‌تواند به شدت قند خون را کاهش دهد. اگر‌چه زیاده‌روی در مصرف زردچوبه ممکن است به مشکلاتی مثل رفلاکس معده منجر شود. اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، بهتر است از مصرف مستقیم آن خودداری کنید.

تولید مثل مردان و تاثیرات هورمونی

افرادی که مشکلات هورمونی دارند باید از مصرف زیاد زردچوبه بپرهیزند. کورکومین می‌تواند حساسیت به هورمون استروژن را افزایش دهد و این باعث می‌شود اختلالات هورمونی بدتر شود. همچنین، زردچوبه ممکن است میزان تستوسترون و حرکت اسپرم را کاهش دهد، به همین دلیل مردان باید از مصرف زیاد آن اجتناب کنند.

5(1 رای)

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا