خواص

خواص اسطوخودوس برای سودا

خواص اسطوخودوس برای سودا: درمان طبیعی غلبه سودا با گیاه شفابخش

اسطوخودوس (لاوندر) گیاهی با گل‌های بنفش رنگ و عطری دلنشین است که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. این گیاه به دلیل خواص متعدد درمانی، به‌ویژه در رفع مشکلات مرتبط با سودا، بسیار ارزشمند می‌باشد. در این مقاله، خواص اسطوخودوس برای درمان سودا را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

سودا چیست و چه تأثیری بر بدن دارد؟

در طب سنتی ایرانی، چهار نوع طبع (مزاج) اصلی وجود دارد: سرد و خشک (سودایی)، سرد و تر (بلغمی)، گرم و خشک (صفراوی) و گرم و تر (دموی). سودا یکی از اخلاط چهارگانه بدن است که دارای طبع سرد و خشک می‌باشد. گاهی این خلط به دلیل سبک زندگی نادرست، در بدن افزایش می‌یابد و موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

عوارض غلبه سودا در بدن شامل وسواس، اضطراب، دیدن خواب‌های بد، کدر شدن سفیدی چشم، سوزش معده، بوی بد دهان، تپش قلب خودبه‌خودی، تیرگی پوست صورت، یبوست، گرایش به غذاهای شیرین و گرم، عصبانیت و لجبازی می‌باشد. این علائم می‌توانند کیفیت زندگی فرد را به شدت کاهش دهند.

نقش اسطوخودوس در پاکسازی سودا

اسطوخودوس با طبع گرم و خشک، یکی از مؤثرترین گیاهان برای درمان مشکلات ناشی از غلبه سودا در بدن است. این گیاه در طب سنتی به “جاروی مغز” معروف است، زیرا مغز را از مواد زائد و عوامل بیماری‌زا پاک می‌کند.

پاکسازی سودا از مغز و قلب

اسطوخودوس به سادگی مغز را پاکسازی می‌کند و سودا و بلغم رسوب کرده در مغز و قلب را پاک می‌نماید. این گیاه اخلاط سودایی، بلغمی و فاسد شده را دفع می‌کند و به عنوان یک مسهل سودا عمل می‌نماید.

بهبود مشکلات روحی ناشی از سودا

مصرف اسطوخودوس برای درمان مشکلات روحی با زمینه سردی، مانند افسردگی مزمن، انواع وسواس، خواب‌آلودگی و بی‌حوصلگی بسیار مؤثر است. این گیاه آرام‌بخش اعصاب و تقویت‌کننده قوای جسمی، قلب و مغز می‌باشد و در درمان سردردهای با منشأ سردی مفید است.

روشهای مصرف اسطوخودوس برای درمان سودا

دمنوش اسطوخودوس

دمنوش اسطوخودوس با گل بنفشه و افتیمون از روش‌های مناسب برای درمان غلبه سودا در مغز است. برای تهیه آن، ابتدا باید اسطوخودوس و گل بنفشه را دم کرده و سپس افتیمون را به آن اضافه نمود.

شربت اسطوخودوس

شربت اسطوخودوس مسهل سودا بوده و مواد زائد (سرد) را از بدن دفع می‌کند. این شربت به تقویت اعصاب و بهبود مشکلات عصبی از جمله افسردگی کمک می‌کند. نحوه مصرف آن معمولاً هر 8 ساعت یک قاشق غذاخوری یا حداقل هر شب یک قاشق غذاخوری می‌باشد.

مربای گل اسطوخودوس با عسل

مصرف یک مثقال مربای گل اسطوخودوس با عسل (گلنگبین) به مدت چند شب، در درمان وسواس و غم و اندوه بی‌نظیر است.

ترکیبات مؤثر اسطوخودوس برای دفع سودا

شربت اسطوخودوس دکتر خیراندیش شامل اسطوخودوس، بادرنجبویه، سنبل الطیب و عسل است که برای ضد اضطراب، آرام‌بخش اعصاب، درمان وسواس سودایی و خواب‌آوری مفید می‌باشد.

شربت اسطوخودوس بوعلی دارو از ترکیب بسفایج، قرطم، سه‌پستان، عناب، اسطوخودوس، بابونه، افتیمون، سورنجان و گل گندم تشکیل شده که برای بهبود دفع خلط سودا، کمک به درمان وسواس و بدبینی مؤثر است.

فواید دیگر اسطوخودوس برای افراد سودایی

تقویت قوای ذهنی

اسطوخودوس مقوی بدن و قوای دماغی و تفکر است و همچنین احشاء و آلات داخل شکم را تقویت می‌کند. مصرف شربت یا جوشانده آن در ابتدای صبح باعث افزایش نشاط و رفع کسلی و خواب‌آلودگی می‌شود.

کمک به بیماریهای کبدی

اسطوخودوس برای بیماری‌های کبدی، طحال و مجاری ادرار نیز مفید است. یکی از خواص اسطوخودوس پاکسازی کبد چرب است و با توجه به اینکه می‌تواند در پاکسازی کبد مؤثر باشد، باعث پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها و اختلالات کبدی می‌شود.

نکات احتیاطی و منع مصرف

مناسب برای افراد سرد مزاج

اسطوخودوس برای افراد با طبع سرد و مرطوب بسیار مفید است. اما برای کسانی که دارای طبع گرم هستند، با استفاده به میزان کمتر، تأثیر بهتر و عوارض کمتری دارد. در افراد گرم مزاج خاصیت آرام‌بخشی به طرز مفیدی بروز پیدا نمی‌کند و بیشتر در افراد سرد مزاج به کار می‌رود.

عوارض مصرف بیش از حد

افراد بسیار گرم مزاج (صفراوی) باید از مصرف زیاد اسطوخودوس بپرهیزند زیرا باعث حالت تهوع، بی‌قراری، بی‌خوابی، تشنگی و آسیب به ریه می‌شود. افراد با مزاج گرم اگر در ابتدای شب شربت یا جوشانده اسطوخودوس مصرف کنند، ممکن است دچار بی‌خوابی و سردرد شوند.

مصلح اسطوخودوس

مصلح اسطوخودوس (موادی که اثرات منفی آن را کاهش می‌دهند) شامل سکنجبین، کتیرا و صمغ عربی می‌باشد. برای افراد گرم مزاج، مصرف کمی شربت سکنجبین همراه با اسطوخودوس توصیه می‌شود.

نتیجهگیری

اسطوخودوس با طبع گرم و خشک، گیاهی مؤثر در درمان مشکلات ناشی از سودا است. این گیاه با پاکسازی مغز و قلب از سودا، بهبود مشکلات روحی مانند وسواس و افسردگی، و تقویت قوای ذهنی می‌تواند کیفیت زندگی افراد سودایی را بهبود بخشد. روش‌های مختلف مصرف آن از جمله دمنوش، شربت و مربا با عسل، راه‌های مؤثری برای بهره‌مندی از خواص آن می‌باشند. البته لازم به ذکر است که افراد گرم مزاج باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح‌های مناسب استفاده نمایند.

چه امتیازی میدی؟

دیدگاه و سوال خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا