خواص نعناع (تاثیرات شگفت انگیز و مضرات مصرف بیش از اندازه)
نعناع، این گیاه خوشبو با طبع گرم و خشک، مانند یک گنجینه از خواص دارویی در دل طبیعت است. چه تازه، چه خشک، چه در قالب اسانس یا دمنوش و چه به صورت پودر، هر روشی که برای استفاده از خواص شگفتانگیز نعناع انتخاب کنید، به سلامتی شما کمک خواهد کرد. برای آشنایی با مضرات و خواص نعناع، ادامه مقاله را بخوانید.
فواید و خواص نعناع
مهم ترین خواص نعناع
- کمک به کاهش وزن و لاغری
- تسهیل تنفس و مشکلات تنفسی
- بهبود گرفتگی گلو و برونشیت
- سمزدایی از بدن با نعناع
- تنظیم جریان خون در رحم
- کاهش دردهای شدید دوران قاعدگی
- کمک به درمان عفونتهای کوچک
- افزایش انرژی بدن
- کمک به درمان سرماخوردگی
خواص نعناع برای گوارش و کاهش وزن
استفاده از نعناع به بدن کمک میکند تا بهطور سالم انرژی اضافی را متابولیزه کند. نعناع باعث میشود آنزیمهای گوارشی چربیها را بهتر مصرف کرده و به انرژی تبدیل کنند. میتوانید نعناع را با موادی مثل لیمو که خاصیتهای بسیاری دارد ترکیب کنید. یکی از ترکیبهای جالب، آب لیمو با نعناع است که میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند.
درمان آسم و مشکلات تنفسی
نعناع به دلیل خواص آرامشبخشیاش، برای افرادی که دچار آسم هستند بسیار مفید است. این گیاه به باز شدن مجرای تنفسی کمک میکند تا هوای بهتری وارد ریهها شود. با این حال، باید مراقب باشید که زیادهروی نکنید، زیرا ممکن است باعث سوزش شود.
نعناع را میتوان به صورت چای یا بهصورت جویدنی برای بهبود گرفتگی گلو و مشکلات تنفسی استفاده کرد. این گیاه به تسکین مشکلات تنفسی کمک کرده و عوارض طولانیمدت مانند آسم یا سرماخوردگی را کاهش میدهد.
تنظیم جریان خون در رحم
نعناع به تنظیم جریان خون در رحم کمک میکند. این گیاه باعث بهبود کارکرد رحم و تعادل جریان خون میشود که به کاهش مشکلات ناشی از اختلالات خونرسانی مانند درد شدید قاعدگی و نامنظمیهای قاعدگی کمک میکند.
بهبود هضم
نعناع علاوه بر خواص آرامبخش، خاصیت پاککنندگی و سمزدایی نیز دارد. این گیاه با کاهش التهاب در معده و تقویت فرآیند هضم، به بهبود سلامتی کمک میکند. اثر مفید نعناع ناشی از فعالرسانی غدد بزاقی در هنگام مصرف است که به آنزیمهای گوارشی کمک میکند تا مواد غذایی را بهتر تجزیه کنند.
افزایش انرژی
نعناع با عطر تازهاش، میتواند یک منبع طبیعی انرژی باشد. با استفاده از این گیاه خوشمزه، چه به صورت روغن و چه بخور، میتوانید از خستگی و افسردگی دوری کنید. نعناع انگیزه و انرژی لازم را به شما میدهد و باعث بهبود عملکرد بدنی شما میشود.
درمان سرماخوردگی
سرماخوردگی معمولی میتواند باعث احساسات ناخوشایندی مانند سوزش، درد و دشواری در نفس کشیدن شود. اما خبر خوب این است که استفاده از برگهای نعناع میتواند در بهبود بسیاری از این علائم کمک کند. نعناع با کاهش تورم به شما کمک میکند تا راحتتر استراحت کنید و تنفسی آسانتر داشته باشید.
درمان زخمها و خراشها
در زمانهای قدیم، افرادی که به نعناع دسترسی داشتند، اغلب از آن برای تسکین درد زخمهای کوچک و خراشها استفاده میکردند. نعناع همچنین دارای ویژگیهای ضدباکتریایی است که میتواند از بروز بعضی عفونتهای کوچک جلوگیری کند. تحقیقات نشان دادهاند که نعناع میتواند در کنترل واکنشهای دردی بدن میتواند کمک کند.
دور کردن حشرات
حشرات پروازی مانند پشهها و آفات دیگر میتوانند مشکلات زیادی ایجاد کنند. برخی از این حشرات حتی ممکن است بیماریهایی را با خود حمل کنند که به سلامتی آسیب میزند. در چنین مواردی، استفاده از نعناع میتواند بهعنوان یک روش طبیعی مفید باشد تا این حشرات را دور نگهدارد.
خواص نعناع برای گلو
وقتی گلوی شما قرمز و تحریکشده است و ماهیچههای گردن و قفسه سینه به سرفه کردن مشغولاند، استفاده از نعناع میتواند خیلی مفید باشد. مردم از زمانهای قدیم متوجه شدهاند که برگهای نعناع میتوانند التهاب را کاهش دهند و ماهیچهها را آرام کنند. این خاصیت کمک میکند تا از ایجاد التهاب بیشتر در بدن جلوگیری شود. امروزه میتوانید نعناع را در نوشیدنیهای گرم مثل چای استفاده کنید و از خواص فوقالعادهاش لذت ببرید.
مضرات نعناع برای معده
با اینکه نعناع خواص درمانی زیادی دارد، اما برای بعضی افراد میتواند مضر باشد. کسانی که به سوزش سر معده، رفلاکس اسید معده و سنگ کیسه صفرا مبتلا هستند، بهتر است از مصرف نعناع دوری کنند. همچنین برای زنان باردار و شیرده و حتی کودکان نیز توصیه میشود از نعناع استفاده نکنند.
تداخلات دارویی
برای برخی افراد، نعناع ممکن است با داروهایی که مصرف میکنند تداخل داشته باشد. به ویژه افرادی که داروی سیکلوسپورین (دارویی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند) مصرف میکنند، باید از مصرف نعناع پرهیز کنند. همچنین باید توجه داشت که نعناع میتواند به طور قابل ملاحظهای سطح قند خون را کاهش دهد.
فرق پونه و نعناع چیست؟
پونه و نعناع دو گیاه دارویی بسیار پرکاربرد در آشپزی و طب سنتی هستند. با اینکه این دو از یک خانواده گیاهی هستند، اما در ظاهر، عطر و طعم متفاوتی دارند. پونه با بوی تند و خنکش و برگهای تیره و پوشیده از کرک متمایز میشود، در حالی که نعناع طعمی گرم و تلخ دارد و برگهای آن کمتر کرک دارند.